Šport > Nogomet
13 ogledov

Ancelotti o Mourinhu

Carla Ancelottija govorice o prihodu Joseja Mourinha na njegovo mesto ne obremen Žurnal24 main
Trener AC Milana Carlo Ancelotti, ki se na Japonskem poteguje za lovoriko svetovnega klubskega prvaka, se je odzval na pisanje italijanskih medijev, da se vodstvo Milana zanima za Joseja Mourinha.

Portugalski trener Jose Mourinho, nazadnje na čelu Chelseaja, je pred dnevi zavrnil mesto selektorja angleške nogometne reprezentance. Italijanski mediji so za vzrok zavrnitve navedli Mourinhovo dogovarjanje za mesto trenerja italijanskega nogometnega velikana AC Milana. "V italijanskem tisku sem bral  članek o Mourinhu. Milan bi mu lahko ponudil mesto trenerja. Morda so to storili, a mene niso obvestili, da bi šlo za uradno povabilo," je v Jokohami povedal za zdaj še Milanov trener Carlo Ancelotti: "Če si Mourinho želi te službe, je to zame zgolj še dodatna spodbuda. Takšno dogovarjanje zame ne pomeni dodatnega pritiska."

Milan ima v letošnji sezoni prve italijanske lige veliko težav, saj so po 15 odigranih kolih na lestvici šele na desetem mestu, in sicer z 19 točkami zaostanka za vodilno ekipo Interja. A Ancelotti pravi, da ni razlogov za preplah. "Sam se osredotočam na svoje delo. Govorice me ne motijo. Želim delati še naprej, tako kot sem do sedaj," trdi Ancelotti, katerega delo je pred polfinalno tekmo klubskega svetovnega prvenstva podprl branilec Milana Alessandro Nesta: "Dolgo že delamo skupaj, osvojili smo veliko naslovov, tudi Ligo prvakov, in zato smo tu na Japonskem. Želim, da ostane!"

Portugalec Jose Mourinho pred vrati AC Milana? © AFP

 

Skrbi Ancelottiju povzroča Ronaldo , ki naj še ne bi bil pripravljen na napore po zadnji poškodbi. Na polfinalni tekmi proti Urawi ne bo zaigral, vprašljiv je tudi njegov nastop na finalu oziroma na tekmi za tretje mesto. Ancelotti računa nanj, medtem ko podpredsednik Milana Adriano Gallliani trdi, da so Ronalda že odpisali s seznama za tekme svetovnega klubskega prvenstva.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.