Šport > Nogomet
11 ogledov

Ancelotti prevzema krivdo za izpad

Carlo Ancelotti po besedah Adriana Gallianija ne zapušča Milana. Žurnal24 main
AC Milan, eden glavnih favoritov za končno zmago v pokalu Uefa, je v četrtek doživel hladen tuš proti Werderju. Trener Carlo Ancelotti ne beži od odgovornosti za konec evropske poti.
 
 

Kot trener sem najbolj odgovoren za rezultate, zato se ne morem skriti. Krivdo prevzemam nase.

Carlo Ancelotti

 
Milan je nepričakovano izpadel v šestnajstini finala pokala Uefa, potem ko je na San Siru proti Werderju vodil že z 2:0. V prvih 35 minutah sta mrežo gostov zatresla Andrea Pirlo in Alexandre Pato, potem pa je v zaključku tekme na sceno stopil Claudio Pizarro in z dvema goloma v osmino finala popeljal Nemce. Po koncu tekme je trener rdeče-črnih Carlo Ancelotti razočaran stopil pred zbrane novinarje in prevzel krivdo za izpad na svoja ramena. "Werder si je zaslužil napredovanje, pa čeprav smo vodili večji del tekme. Kot trener sem najbolj odgovoren za rezultate, zato se ne morem skriti. Krivdo prevzemam nase. Zdaj moramo analizirati napake, ki smo jih naredili in jih poizkusiti kar čim hitreje odpraviti," je dejal v pogovoru za Sky Sports in pristavil: "Moji nogometaši me niso razočarali, dali so vse od sebe. Razočaran pa sem, ker smo izpadli."

V nadaljevanju je spregovoril o tem, kako so poškodbe vplivale na na igro njegovega moštva. "Že vso sezono imamo težave s poškodbami. Lahko rečem, da je odsotnost treh ključnih igralcev Kakaja, Neste in Seedorfa vplivala na našo formo v tej sezoni. V tej tekmi pa smo imeli težave z igro po zraku, kar pa smo tudi pričakovali, saj nimamo višine. Glavna težava je bila v tem, da so bili Werderjevi igralci sredine igrišča hitrejši od naših. Zato smo na koncu tudi zapravili prednost dveh golov."

Milan bo imel priložnost za vrnitev na zmagovalno pot že ta konec tedna, ko se bo v Serie A pomeril s Sampdorio.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.