Šport > Nogomet
20 ogledov

Ancelotti priznal: "Naš drugi polčas katastrofa"

Ancelotti Zidane Rayo Vallecano Real Madrid Liga BBVA Španija prvenstvo Reuters
Real Madrid bi v soboto kmalu izgubil praktično že dobljene tri točke na gostovanju pri mestnemu tekmecu Rayu Vallecanu. Carlo Ancelotti ni skrival razočaranja nad prikazanim.

Italijanskega stratega Carla Ancelottija je kamera španske televizije po tekmi z Rayem Vallecanom celo ujela med navdušenim aplavzom Pacu Jémezu, trenerju Raya Vallecana, ki je bogate tekmece s praktično bankrotiranim moštvom uspel namučiti do zadnjih sekund.

Rayo se je vrnil po zaostanku z 0:3 in z dvema hitrima enajstmetrovkama Real prisilil v kaotično branjenje minimalne prednosti, ki je po zadetkih Cristiana Ronalda in Karima Benzemaja obetala mirno noč v četrti Vallecas.

O krivcih v slačilnici

"Proti Sevilli smo imeli prednost s 3:0 in potem se je tekma odprla. Nocoj se je zgodilo enako, to pa ne more biti naključje," je po tekmi bentil Ancelotti. "Potrebno se je izboljšati in prenehati s površnostmi. Tekma ne more postati tako odprta glede na kakovost, ki jo imamo. O krivcih bom govoril v slačilnici, ne tukaj. Ampak to ni bilo dobro. Drugi polčas je bil katastrofa."

Branilec Pepe je novinarjem priznal, da jim je Ancelotti dejal, da jim je manjkalo "intenzivnosti", reprezentant Portugalske pa je govoril o "praktično štirih napadalcih", ki so ves čas napadali zadnjo vrsto Madrida po bokih in skozi sredino. Morali bi tudi zadeti že v prvem polčasu, a so sodiki gol upravičeno razveljavili zaradi prepovedanega položaja – Jonathan Viera je na golovi črti namreč zadel Iaga Falquéja.

"Real si ni zaslužil zmage"

"Zelo so bili intenzivni in nas prisilili v to, da smo trpeli," je tekmo pokomentiral vratar Diego López, ki se bo med tednom spet usedel za klop na rezerve na obračunu Lige prvakov proti Juventusu, ko se med vratnice vrača kapetan Iker Casillas. Real je imel proti Rayu tudi veliko sreče, da je Daniel Carvajal ob rezultatu 2:3 ostal na zelenici in ni dobil drugega rumenega kartona.

(Rayo Vallecano - Real Madrid) | Avtor: Reuters Reuters
"Ne bomo imeli težav, da letos pridemo do želenih rezultatov, če lahko tako igramo z Madridom. Četudi smo izgubili, si oni niso zaslužili zmage," je jasno sporočilo slavnim sosedom poslal napadalec Jonathan Viera, strelec z obeh najstrožjih kazni.  "Trener nam vedno pravi, da nikoli ne smemo zavreči lastnega nogometa, igrati napadalno. Vzeli smo posest Barçi, nocoj Madridu ..."

Povsem nadigrali Real in zaostajali 0:3

Karizmatični trener Jémez, sicer veliki oboževalec sloga Josepa Guardiole, ki je pred meseci dejal, da bi raje videl, da mu "odpade obraz", kot da bi njegova ekipa igrala obrambno, je po tekmi objokoval visok zaostanek, v katerega je znova padlo njegovo moštvo. V nekem trenutku v prvem polčasu je imel Rayo žogo v posesti več kot 70 odstotkov igralnega časa in povsem nadziral igro, toda vseeno zaostal.

"Poskušali smo. Preveč težko je nadoknaditi zaostanek z 0:3, ampak domov odhajamo z občutkom, da ne bi smeli izgubiti. Ampak storili smo neumne napake, ki bi bile težke proti vsakemu nasprotniku, proti Madridu še posebej. Dobro sem se zabaval s sodnikom ob črti. Ne govorim o sodnikih, menim, da to ni pravi trenutek. Raje se osredotočam na lastno ekipo," je povedal gologlavi Jémez.

Solze na klopi

"Znali smo tekmovati z njimi, spravili smo jih na vrvi. Ampak neke reči smo naredili tudi slabo, storili ogromne napake za ta nivo. Ancelotti mi je čestital, zelo sem mu hvaležen za njegove besede. Jaz nisem videl slabega drugega polčasa Madrida, temveč izjemen drugi polčas Raya," je še dodal Jémez.

Kako čustveno zmage, poraze in tekmo samo zaradi njega doživlja ekipa, je najbolje pokazal kader iz drugega polčasa, ko je Anaitz Arbilla, krivec za tretji gol Reala, zapustil zelenico in na klopi – zajokal. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.