Šport > Nogomet
35 ogledov

Ancelotti proslavil velik mejnik

carlo ancelotti EPA
Italijanski nogometni strateg Carlo Ancelotti je danes na tekmi med Bayernom in Hamburgom v nemški bundesligi zelo uspešno proslavil jubilejno 1000. tekmo v trenerski karieri.

Obračun med Bayernom in ekipo HSV je nekoč v Nemčiji veljal za veliki derbi, današnji je bil 104. ligaški med moštvoma s severa in juga Nemčije, a na igrišču je dvoboj v zadnjih letih izgubil čar izenačene tekme, Hamburg pa je dobil vzdevek "najljubša Bayernova stranka".

Od zadnjih petih medsebojnih tekem je Bayern kar na treh dosegel sedem ali več golov. Zdaj imajo Bavarci 63 zmag, razlika v zadetkih pa je 240:101. Na Allianz Areni so gostje brez zmage v zadnjih osmih tekmah, ki so se z njihovega zornega kota končale z razliko v golih 3:45.

Tudi danes se ni razpletlo nič drugače, Ancelottijeva četa je bila v prvem polčasu še zadržana, ko sta Arturo Vidal in Robert Lewandowski z dvema goloma poskrbela za 3:0, po odmoru pa je Rene Adler še petkrat pobiral žogo iz mreže; Lewandowski je dokončal delo za "hat trick", dvakrat je zadel še Kinglsey Coman, za piko na i sta poskrbela David Alaba in Arjen Robben.

Za Hamburg je današnji poraz izenačenje najhujšega poloma v bundesligi, v sezoni 2014/15 je za 0:8 prav tako poskrbel Bayern. Tudi za tretji najhujši poraz imajo zasluge Bavarci, v sezoni 2012/13 je bilo 2:9.

Ancelottiju so že pred tekmo čestitali za lep jubilej, po njej pa je bil lahko Italijan še bolj zadovoljen: za 591. trenersko zmago je tudi prvič, odkar vodi Bavarce, prišel do uspeha z vsaj sedmimi doseženemi zadetki.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.