Šport > Nogomet
20 ogledov

Ancelotti razmišlja o pokoju ... ali opustitvi kajenja

(Villarreal - Real Madrid) Ancelotti Reuters
Trener madridskega Reala Carlo Ancelotti je v pogovoru za Sky Sports namignil na skorajšnji konec kariere, a v isti sapi pristavil, da bo morda opustil zgolj kajenje.

Carlo Ancelotti se očitno približuje koncu bogate igralske in trenerske poti, potem ko se mu je pred začetkom letošnje sezone le uresničila dolgoletna želja, da prevzame Real Madrid. Ancelotti je v pogovoru za Sky Sports priznal, da bo v letošnji sezoni Serie A stiskal pesti za AS Romo, morda pa se po koncu poti v Madridu odloči tudi za slovo od aktivnega treniranja.

"Moja prihodnost pri Romi ali italijanski reprezentanci? Ni prvič, da me je kdo to vprašal. Lahko rečem le, da bom po Realu videl, lahko se odločim za pokoj, ampak tudi za to, da opustim kajenje," se je pošalil Ancelotti.

"Naj zmaga Roma"

V intervjuju za italijansko televizijo se je razgovoril predvsem o nekdanjem klubu iz prestolnice, za katerega je nastopal med letoma 1979 in 1987. "Sinovi volkulje" v Serie A še ne poznajo niti poraza niti remija in s stoodstotnim izkupičkom zasedajo vrh lestvice pred favoritoma Juventusom in Napolijem.

"Roma mi je zelo všeč, lahko razumem in si predstavljam, kaj se v tem obdobju tam dogaja. Srečen sem za trenerja (Rudija Garcio, op. a.), ker ga poznam še iz časov pri Lilleu, zelo je dober, zelo dobro pa je igrala tudi njegova ekipa. Vesel sem zanj in za mesto. Če ne zmaga Milan, naj zmaga Roma," si je zaželel nekdanji trener večine italijanskih velikanov.

Conte kot trener še bolj karizmatičen

Kot "karizmatičnega" je označil tudi Antonia Conteja, trenerja še enega svojega nekdanjega kluba Juventusa, s katerim se bo na velikem derbiju tretjega kola Lige prvakov pomeril 23. oktobra.

"Antonio je bil vedno karizmatičen, zdaj pa se je ta lastnost v vlogi trenerja še poudarila," je legendo stare dame opisal njen nekdanji strateg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.