Šport > Nogomet
16 ogledov

Ancelotti: Ronaldo že pozabil žvižge Bernabéua

Ronaldo Real Madrid Borussia Dortmund Liga prvakov četrtfinale
1/10
Reuters
Tabor Real Madrida je pred sredino tekmo četrtfinala Lige prvakov z Borussio Dortmundom pretresla poškodba brazilskega branilca Marcela, ki bi lahko počival tudi tri tedne.

April brez Marcela se po poškodbi brazilskega branilca obeta Real Madridu, trenerju Carlu Ancelottiju pa dodatno otežuje načrte v morda ključnem mesecu na vseh frontah. Klub je pred sredino prvo tekmo četrtfinala Lige prvakov z Borussio Dortmund sporočil, da je eden od kapetanov kluba utrpel poškodbo leve stegenske mišice, a časa odsotnosti ni razkril.

"Po preizkusih pripravljenosti igralca Marcela se je postavila diagnoza natrganine prve stopnje v zadnji stegenski mišici leve noge. Čakamo na razvoj," se glasi kratko sporočilo belega baleta. Poškodovan je tudi standardni desni bočni branilec Álvaro Arbeloa.

Morda tudi brez finala pokala

Prve ocene španskih medijev govorijo o med dvema in tremi tedni počitka, zaradi česar bi lahko Marcelo odpadel tudi za izjemno pombembno ligaško tekmo pri Real Sociedadu, povratno tekmo v Dortmundu, vprašljiv pa bi bil tudi za finale španskega pokala proti Barceloni (16. april). Ancelotti je zavrnil možnost, da bi lahko na levem bočnem položaju na pomoč priskočil zvezdnik Gareth Bale, ki je kariero začel kot branilec.

"Imeli smo težavo z Marcelom. Toda (Fábio) Coentrão ima izkušnje in je svež, ker ni igral veliko tekem. Dobro bomo nadomestili to odsotnost. Nič se ne bo spremenilo, ker bo Coentrão na zelenici odigral enako kot Marcelo," je pomen poškodbe Brazilca na popoldanski novinarski konferenci zmanjševal trener Reala.

Bale ni za obrambo

"Vzdušje v ekipi je dobro, ekipa je motivirana. Imamo velika pričakovanja v tem tekmovanju, smo edini, ki še nismo izgubili tekme. Smo na sto odstotkih za igranje tega dvoboja. Bale? Ne, ne ... On bo igral spredaj, za obrambo imamo Nacha, (Daniela) Carvajala, (Raphaëla) Varana ... Bale ni opcija za levega bočnega branilca," je nadaljeval Italijan.

Ronaldo Real Madrid Borussia Dortmund Liga prvakov četrtfinale | Avtor: EPA EPA
Veliko prahu so po zadnji ligaški tekmi z Rayem Vallecanom (5:0 na Santiagu Bernabéuu) dvignili žvižgi občinstva, ki jim ni ušel niti Ancelotti, pristaši belega baleta pa so se po vrsti lotili Diega Lópeza, Karima Benzemaja, Garetha Bala in celo Cristiana Ronalda.

"Žvižgi so pozabljeni"

"Ambient na Bernabéuu bo dober in nam bo pomagal. Ronaldovo koleno je v dobrem stanju. Proti Rayu se je malce poškodoval, toda v redu je, bolje kot pred sobotno tekmo. Žvižgi so, menim, že pozabljeni. Kako bi jih razložil? Žvižgi so bili zaradi tega, ker ni podal žoge soigralcu (Álvaru Morati, op. a.), nič drugega. Cristiano daje svoj maksimum za ta klub, za to ekipo in vse druge," je svojemu najboljšemu posamezniku v bran stopil Ancelotti, ki je žvižge po tekmi v soboto označil za "nerazumljive".

Kljub odsotnosti Roberta Lewandowskega, prvi strelec BVB je dobil sporen rumeni karton na povratni tekmi osmine finala z Zenitom, bo v konici napada bržkone igral izjemno hitri gabonski napadalec s francoskim potnim listom Pierre-Emerick Aubameyang, ki ga Ancelotti še kako dobro pozna.

Stari znanec Aubameyang

"Dobro ga poznam, ker je bil v mladinski ekipi Milana (od 2008 do 2011, op. a.). Zelo dobro je igral za Saint-Étienne in nam zabijal gole, ko sem bil pri PSG. Je zelo hiter napadalec in odsotnost Lewandowskega se lahko zelo dobro nadomesti z njim," je še povedal Ancelotti.

"Ogledal sem si obe lanski tekmi polfinala. Prva tekma je bila čudna, ker se je v drugem polčasu zgodilo nekaj neverjetnega. Zato vrnitev na drugi tekmi ni bila lahka. Bilo je presenečenje, a ta se v Ligi prvakov lahko zgodijo."

Ancelotti je na torkovem treningu preizkusil tudi bočnega branilca B-ekipe, Jorgeja Casada, ki bo verjetno tudi prišel v ekipo za tekmo z Dortmundom.

Hummels: Lahko jih premagaš

"Ogledal sem si tekmo z Barcelono in menim, da ne moremo reči, da so odigrali slabo tekmo," je pred obračunom za uradno spletno stran BVB dejal branilec Mats Hummels, od naslednje sezone morda tudi član Realovih večnih rivalov. 

"Real je igral bolje in ima veliko svetovnih zvezdnikov. Madrid je več kot Cristiano Ronaldo. Imajo tudi Karima Benzemaja, (Ángela) di Marío in (Garetha) Bala, a lahko jih premagaš, če veš, katere so njihove šibke točke."

"Vojna" tvitov med PSG in Chelseajem

Zanimivo je pred tekmo PSG in Chelseaja ne samo na zelenici, kjer se bosta znova pomerila nekdanja sodelavca Zlatan Ibrahimović in José Mourinho (Portugalec je nekoč dejal, da je "Ibra", njegov varovanec iz Interja, boljši tudi od Ronalda, nato pa je po njegovem odhodu k Barceloni proti Švedu izstrelil nekaj pikrih), temveč tudi na spletu, kjer si kluba izmenjujeta "zbadljivke" kot po tekočem traku.

"Hey @chelseafc, ste vedeli, da je največja zmaga @PSG_inside na domači tekmi v Ligi prvakov zmaga 7:2 (proti Rosenborgu)?," so začeli Francozi. "Ste vedeli, da se bo @chelseafc uvrstil v polfinale še sedmič v zadnjih 12 letih, če vas premagamo? Ste vedeli, da je @chelseafc na 11 tekmah od 18 v letu 2014 ohranil mrežo nedotaknjeno?" so žogico vrnili Londončani.

Liga prvakov, četrtfinale, prvi tekmi:

Ob 20.45:
Real Madrid – Borussia Dortmund
Paris Saint-Germain – Chelsea

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.