Šport > Nogomet
16 ogledov

Ancelotti: Slabše ne moremo igrati

Ancelotti Levante Real Madrid Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
Trener madridskega Reala Carlo Ancelotti je po nekajtedenskem mučenju svojega moštva v pogovoru za Corriere della Sera priznal, da beli balet "slabše ne more igrati".

Real Madrid je pred odhodom na reprezentančni premor dramatično premagal Levante v španski ligi in z novo neprepričljivo predstavo še otežil "počitnice" trenerju Carlu Ancelottiju. Zadnji je v pogovoru za italijanski dnevnik Corriere della Sera realno ocenil stanje v moštvu, v katerega se pred domačo tekmo z Juventusom in gostujočo proti Barceloni vrača Gareth Bale.

"Poskušam nekaj spremeniti, da bi več igrali z žogo, za to pa je potreben čas," je o igri belega baleta v prvih mesecih po prihodu na Santiago Bernabéu dejal Ancelotti. "Do zdaj smo odigrali nekaj slabih tekem, naše težave pa so bile še bolj vidne, ker sta Barcelona in Atlético Madrid vedno zmagovala. Moramo igrati bolje, kritike, ki smo jih dobivali, so imele osnovo. Tukaj navijači pritiskajo in imajo prav. Kot trener lahko rečem, da bomo na naslednjih tekmah, z Málago in Juventusom doma in z Barcelono na Camp Nouu igrali bolje. Tudi zato, ker ne moremo igrati slabše, kot smo igrali proti Levanteju in Elcheju."

"Sto milijonov? Takšno je tržišče!"

Ancelotti je znova stopil v bran predsedniku Florentinu Pérezu in njegovemu ekstravagantnemu zapravljanju, ki je v klub letos prineslo (ne?)najdražjega nogometaša vseh časov Garetha Bala, velike denarje pa je Real odštel tudi za Isca in Asierja Illarramendija

"Bale preprosto ni treniral. Zdaj je izkoristil premor in se vrača v formo, da bi lahko spet igral. Je škandalozno zapraviti sto milijonov evrov? Takšno je tržišče. Real je veliko denarja tudi dobil nazaj s prodajo (Gonzala) Higuaína, (Mesuta) Özila in (Joséja) Callejóna," je nadaljeval italijanski strateg.

Anomalija v vratih

Slednji naj bi v letošnji sezoni menjaval vratarja Ikerja Casillasa in Diega Lópeza. Legendarni kapetan naj bi branil na evropskih in španskih pokalnih tekmah, medtem ko bo López ohranil mesto med vratnicama za tekme La Lige.

"Menjavanje vratarjev je anomalija, ampak tukaj je nenavadna situacija. Imam dva izjemna vratarja: enega z manj izkušnjami, drugega pa, ki je ikona Real Madrida in španskega nogometa. Diego López je s pripravami začel pred Casillasom, zato sem začel igrati z njim. Potem sem se odločil dati Casillasu priložnost, da igra v Ligi prvakov, ker je še vedno zelo zanesljiv," je razložil dolgoletni član AS Rome in AC Milana, ki ga zdaj v Evropi čaka derbi s še enim nekdanjim klubom Juventusom.

"Ne vem, če je Juventus padel v intenzivnosti ali ne. Vem le, da je v italijanski ligi ohranil tekmovalnost. Zdi se mi solidna ekipa, ki ima dobro definiran način igre. (Andrea) Pirlo je vedno garancija in tako bo še nekaj let. Želel sem si ga z menoj pri Chelseaju, a ni bilo mogoče. Naj se pripravi. Nanj bom poslal dva mastifa!" je še sporočil staremu znancu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.