Šport > Nogomet
48 ogledov

Ancelotti ve, kako se ustavi Messi

Real Madrid Barcelona Liga BBVA El Clasico Španija liga prvenstvo EPA
Novoj bo na sporedu veliki derbi španskega prvenstva med Barcelono in Realom.

Nekdanji trener kraljevsega kluba Carlo Ancelotti, ki bo v naslednji sezoni vodil münchenski Bayern, je prepričan, da edini način, kako zaustaviti Lionela Messija, leži v tem, da se mu ne posvečaš veliko.

Italijanski strateg je v finalu kraljevega pokala v sezoni 2013/14 z 2:1 premagal Barcelono z 2:1, njegovo moštvo pa se takrat naj ne bi pretirano ukvarjalo z Argentincem. Slednji bo na današnjem El Clasicu lovil svoj 500. gol v karieri. "Nemogoče se je pripraviti nanj. Je fantastičen igralec in če se želite dobro pripraviti nanj, ga ne smete niti omeniti. Svojim igralcem ne smete govoriti o njegovih sposobnostih in njegovi premoči," je za Goal.com o načinu zaustavitve Argentinca dejal Ancelotti.

"Če igralcem preveč omenjate Messija, obstaja možnost, da jih preplašite. Saj že tudi sami dobro vedo, da gre za dobrega igralca. Najpombneje se je osredotočiti na svojo igro, o Messiju pa se sploh pred tekmo ne pogovarjaš," je sklenil Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.