Šport > Nogomet
15 ogledov

Ancelottija zmotila surova igra Atlética

carlo ancelotti real madrid EPA
Trener Reala Carlo Ancelotti je bil zadovoljen z razpletom madridskega derbija in predstavo sodniške ekipe, nekoliko manj pa ga je navdušila surova igra Atlética Madrida, ki je na Calderónu iztržil remi (2:2).

''Atlético je poskušal igrati zelo surovo,'' je po nedeljskem remiju povedal Carlo Ancelotti. ''Bila je težka tekma. Moji igralci so poskušali igrati, a ni bilo lahko, saj je bil Atlético zelo grob. Zadovoljen sem bil z zaključkom tekme, ko smo si ustvarili veliko priložnosti. Po zadetku Karima Benzemaja smo se poskusili braniti in izgubili posest žoge, kar je Atléticu omogočilo preobrat,'' je dodal italijanski strateg in pohvalil delo sodnika.

''Sodniku ni bilo lahko, mislim, da je svoje delo opravil dobro. Z rezultatom smo lahko zadovoljni, saj smo še vedno na vrhu lestvice. Zdaj nas čaka sedem tekem na Bernabéuu in pet v gosteh,'' je še povedal Ancelotti.

Simeone: Še vedno smo živi

Trener Atlética Diego Simeone, ki je med tekmo opravil eno samo menjavo, je bil zadovoljen z igro svojih varovancev, čeprav je priznal, da so zapravili možnosti za zmago: ''Rezultat je, kakršen je in ne moremo ga spremeniti. Ne vem, če je pošten. Imeli smo možnosti, da zmagamo, a na koncu šteje rezultat. Pokazali smo, da smo še vedno živi, čeprav gre to morda nekaterim na živce,'' je povedal trener Atlética, ki ima zdaj tri točke zaostanka za Realom in dve za Barcelono.

''Začeli smo slabo in hitro prejeli zadetek, vendar smo se dobro odzvali. Kasneje smo prodrli na Realovo polovico in si ustvarili priložnosti. Ekipa se je izkazala in zelo sem ponosen na to skupino igralcev, ki se lahko zoperstavi vsakomur,'' je povedal Simeone, o Ancelottijevi izjavi, da je Atlético igral surovo, pa je dejal: ''To meni trener, ki ga spoštujem.''

O sojenju pa Simeone ni želel izgubljati besed. ''Raje ne bi komentiral. Žal mi je,'' je dejal Argentinec. Ali je Real nemogoče premagati? ''Ne, mi smo jih že premagali,'' je še dodal 43-letnik in razkril, zakaj se je odločil za eno samo menjavo. ''Tako sem se odločil, ker smo vodili in nisem hotel pripeljati nekoga, ki bi zmotil ritem igre.''

Ramos: Enajstmetrovke ni bilo

V 11. minuti tekme je v kazenskem prostoru Reala padel Diego Costa, delilec pravice pa se kljub razburjanju domačih nogometašev ni odločil za najstrožjo kazen. Sergio Ramos, ki je pokrival reprezentančnega kolega, se je po tekmi strinjal z glavnim sodnikom. ''To je nogomet. Tisoče enajstmetrovk ni nikoli dosojenih. Odločitev je na strani sodnika. Nisem tukaj, da bi sodil, a po mojem mnenju ni bilo enajstmetrovke,'' je dejal Ramos.

Obračun Ramosa in Coste:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.