Šport > Nogomet
16 ogledov

Ancelottijev rešitelj iz PSG bo Capello

Capello konferenca Dubai International Sports Conference EPA
Novi trener Paris Saint-Germaina naj bi po tednih nejasnosti morda že v sredo postal ruski selektor Fabio Capello. Carlo Ancelotti bi tako lahko podpisal za Real Madrid.

Po poročanju Sky Italie je Fabio Capello, selektor Rusije in nekdanji trener AC Milana, Real Madrida, AS Rome, Juventusa ter selektor Anglije, v torek že potrdil, da mu je ponudba Paris Saint-Germaina všeč.

Capello je sprejel ponujeno enoletno pogodbo, ki bi poleg odhoda Carla Ancelottija v Real Madrid omogočila tudi prihod Arsèna Wengerja za sezono 2014/15. Prihod dolgoletnega francoskega stratega Arsenala je namreč postal nova velika želja bogatih katarskih lastnikov.

Capellov sin in zastopnik Pierflippo se je na torkovem sestanku srečal s športnim direktorjem PSG Leonardom, s katerim sta se dogovorila za vse podrobnosti prihoda njegovega očeta. Parižani bodo morali za najem selektorja Rusije nogometni zvezi v Moskvi plačati tri milijone evrov.

Ibrahimović bo zadovoljen

Vse od Ancelottijeve najave, da si želi oditi v Madrid, je PSG neuspešno iskal njegovega naslednika. Tako so "odpadli" ali pogodbe pri svojih matičnih klubih podaljšali Guus Hiddink, Michael LaudrupAndré Villas-Boas in drugi, Capello pa bo na koncu očitno tisti, ki bo še najbolj razveselil svoj nekdanji klub Real Madrid.

Pri PSG ga bo gotovo navdušen pričakal tudi prvi zvezdnik moštva Zlatan Ibrahimović, ki Capella velikokrat omenja kot enega izmed svojih nogometnih očetov. Italijan je Ibrahimovića uveljavil v italijanski Serie A, potem ko je švedski reprezentant prestopil iz Ajaxa, to pa je tudi dober način, da bodo Parižani vročekrvnega "Ibro" lažje zadržali v mestu luči ...

Rusi že zanikali

"Capello ima veljavno pogodbo z Rusko nogometno zvezo (UFR), večkrat pa je izrazil svojo namero, da ostane v ruskem nogometu. Všeč mu je tukaj," je za lokalne medije že zatrdil predsednik UFR Nikolaj Tolstij.

Dodal je še, da Capello načrtuje ogled tekem pokala konfederacij, in da drugih informacij o kakšnih novih načrtih UFR ni dobila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.