Šport > Nogomet
10 ogledov

Ancelottijeve rošade, toda Ronaldo ne počiva

Ronaldo Bale trening Real Madrid Schalke 04 Liga prvakov osmina finala
1/14
EPA
Visoka zmaga s prve tekme madridskemu Realu in njegovemu trenerju Carlu Ancelottiju dovoljuje številne eksperimente pred povratnim obračunom s Schalkejem. Misli medtem že uhajajo na "El Clásico" ...


"Izvedel bom menjave, ker smo igrali v soboto zvečer, nekateri igralci so še utrujeni," 
je pred torkovo povratno (revijalno) tekmo s Schalkejem 04 v osmini finala Lige prvakov napovedal Carlo Ancelotti. Italijanski strateg Real Madrida si je z belim baletom že v Gelsenkirchnu zagotovil napredovanje z zmago 6:1, ki bo devetkratnim evropskim prvakom prišla še kako prav.

V nedeljo jih namreč v La Ligi čaka obračun z Barcelono, "El Clásico", ki prvenstva sicer še ne bo odločil, bo pa morda usodno vplival na njegov razplet. Ancelotti je razkril, da Karim Benzema ne bo na voljo za jutrišnjo tekmo, a da v klubu pričakujejo, da si bo po udarcu v stegensko mišico po trku s Cristianom Ronaldom opomogel za veliki derbi. Ronaldo bo kljub utrujenosti odigral obe tekmi, Ancelotti pa je dejal, da "verjame", da bo jutri igral tudi Isco.

"Jesé ima srečo"

"Je to najboljša ekipa, ki sem jo kdaj treniral? Težko je primerjati, imel sem že ekipe z veliko kakovosti, ampak zadovoljen sem, ker ima ta izkušnje, mladost, karakter, osebnost ... Lahko bi bila moja najpopolnejša ekipa, da. Jutri bodo začeli Jesé (Rodríguez), (Álvaro) Morata in Ronaldo. Jesé ima srečo – na svoji prvi novinarski konferenci v Ligi prvakov sem imel jaz 30 let, on jih ima 21," je nadaljeval vedno navihano razpoloženi Ancelotti, ki mu je družbo delal njegov mladi napadalec s Kanarskih otokov.

"Vedno sem menil, da je Barcelona zelo močna ekipa," je o visoki nedeljski zmagi Barcelone proti Osasuni (7:0) povedal Ancelotti. "Lahko bi imeli nekaj težav, a so jih zelo dobro rešili. Nedeljska tekma bo zelo izenačena. Ali je moja prihodnost odvisna od naslovov? Težko je odgovoriti, od sebe dajem, kolikor se da, zelo sem zadovoljen, da sem tukaj, in vedno menim, da so trenerji v današnjem nogometu odvisni od rezultatov. Boj za kateri naslov bo najtežji? V prvenstvu imamo majhno prednost, ki je v pokalu in Ligi prvakov nimamo." 

Jesé: Cristiano je Cristiano, Jesé je Jesé

V postavo z nemškimi "knapi" se torej vrača Jesé, mladi napadalec, ki je z letošnjimi predstavami že osvojil srca Santiaga Bernabéua. Čeprav so mediji že začeli propagando, ki ga poskuša ponesti že kar skozi vrata članske španske reprezentance, je Kanarčan ostal trdno na tleh.

"Sem v drugem planu, pred menoj so veliki igralci in izkoristil bom priložnosti, ki se mi bodo ponudile. To je vse, kar moram storiti," je ob Ancelottiju na novinarski konferenci dejal Jesé. "Cristiano je spektakularen, velik profesionalec, dela iz dneva v dan za to, da bi se presegel. Je unikat, veliko sem se naučil od njega, od njegove profesionalnosti, je primer za številne mlade, zame pa prvi. A Cristiano je Cristiano, Jesé pa je Jesé."

Učenje s sklonjeno glavo

Mladi otočan je v letošnji sezoni zabil gole največjim španskim velikanom, tudi Barceloni, ko je njegov zadetek v izdihljajih tekme po prečki Benzemaja in nedosojeni enajstmetrovki nad Ronaldom pomenil zgolj tolažilno nagrado na Camp Nouu.

"Po tekmi na Camp Nouu se je spremenilo več reči, ekipa se dobro brani in dobro napada. Znamo igrati z žogo. Jutri nas čaka tekma, za katero se pripravljamo kot za vse preostale. Treba bo igrati dobro, na zmago, želimo pa si zmagati pred našimi navijači, da bi ostali zbrani za konec tedna," je dodal zvezdnik iz Las Palmasa.

"To je moje prvo leto tukaj. Če bi mi rekli, da bo tako, bi podpisal. Naučil sem se veliko reči, našel svoj prostor, veliko pa so me naučili tudi soigralci. Ko prideš v prvo ekipo Madrida, moraš skloniti glavo in se učiti. Pričakujem, da se bom naučil še veliko in še dolgo ostal tukaj."

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

Torek ob 20.45:
Chelsea – Galatasaray /1:1/
Real Madrid – Schalke 04 /6:1/

/X:Y/ – v poševnicah je rezultat prve tekme 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.