Šport > Nogomet
37 ogledov

Andjelković uradno, Kurtić četrti?

Siniša Anđelković (v sredini) je v enem letu od tavanja pri Dravi prišel do ital Žurnal24 main
Od torka je tudi uradno: Siniša Andjelković bo od januarja tretji Slovenec v Palermu. A očitno ne zadnji. Italijanski mediji pišejo, da bo četrti zdaj član Hita Gorice, Jasmin Kurtić.
Kot pišejo nekateri italijanski mediji in Ekipa bo januarja v Palermo prestopil tudi član Hita Gorice, Jasmin Kurtić. Manjkali naj bi le še podpisi na pogodbi. Številke na odškodnini niso tako visoke, kot pri Josipu Iličiću in Arminu Bačinoviću. Za zdaj še čakamo na komentar iz novogoriškega kluba.

Slovenski nogometni prvoligaš Domžale bo v drugi polovici sezone pričakovano igral brez mladega branilca Jovana Vidovića. Enaindvajsetletni Ljubljančan je podpisal štiriletno pogodbo z vodilno ekipo Prve lige, Mariborom. Vidović bo v Mariboru zamenjava za Sinišo Andjelkovića, ki se seli v Palermo. Štiriindvajsetletni Andjelković se bo v Palermu pridružil nekdanjima soigralcema pri Mariboru, Josipu Iličiću in Arminu Bačinoviću. Kot poroča spletna stran mariborskega kluba, je bil dogovor s Palermom sklenjen po daljših pogajanjih, prestop, ki naj bi bil najvišji doslej za branilca iz slovenskega prostora, pa je v italijanskih medijih potrdil tudi predsednik Palerma Maurizio Zamparini.

Vrzel po Andjelkovićevem odhodu pa bo poskušal na Štajerskem zapolniti Vidović. "Z Mariborom smo se dogovorili za prestop Jovana Vidovića. Kontakt je bil s strani Zlatka Zahoviča vzpostavljen že pred časom, a smo potrebovali določeno obdobje, da smo dosegli dogovor, ki je po našem mnenju zelo dobra rešitev za vse tri strani. V Nogometnem klubu Domžale smo zelo zadovoljni z iztrženimi pogoji prestopa. Jovan je proizvod naše mladinske šole in je z dobrimi igrami v našem dresu prišel tudi do številnih nastopov v mladi slovenski reprezentanci. Uveljavil se je v slovenskem nogometnem prostoru in tako privabil tudi zanimanje tujih klubov, a smo skupaj ocenili, da bo zanj najbolje, če svojo zgodbo nadaljuje v Nogometnem klubu Maribor. Ta prestop je še en dokaz, da naša mladinska šola deluje zelo dobro in da imamo znanje in sposobnosti uveljaviti mlade igralce tudi na profesionalni ravni ter da smo sposobni v sodelovanju z njimi njihovo delo nagraditi in nadgraditi," pa je za domžalsko spletno stran povedal športni direktor Domžal Matej Oražem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.