Šport > Nogomet
15 ogledov

Anelka: "So navadni klovni"

Žurnal24 main
"Ti ljudje so navadni klovni. Umiram od smeha," je o vodstvu Francoske nogometne zveze, ki mu je dodelila 18 tekem suspenza, dejal Nicolas Anelka. "Dobro vedo, da s tem niso nikogar kaznovali."
Patrice Evra je bil kaznovan s petimi tekmami prepovedi nastopa, Franck Ribery s tremi in Jeremy Toulalan z eno. "Sem zelo razočaran. Kar se je zgodilo v Južni Afriki, se je zgodilo vsej ekipi. Ne razumem, zakaj nas je moralo na zaslišanje le pet," je dejal Ribery, ki pa se po prestani kazni namerava vrniti v reprezentanco. Od peterice se je kazni izognil le Eric Abidal.

Skupina klovnov. Tako je Francosko nogometno zvezo (FFF) poimenoval nekdanji reprezentant Nicolas Anelka, potem ko mu je zaradi njegove vloge v škandalu na SP v Južnoafriški republiki ta torek dodelila prepoved nastopanja na 18 tekmah za izbrano vrsto Francije. "Zame je odločitev te komisije en velik nesmisel, farsa, zgolj način, da se postavljajo v javnosti," je dejal 31-letni nogometaš, saj tako ali tako ni imel več namena igrati za galske peteline. "Dobro vedo, da s tem niso nikogar kaznovali, saj je bilo zame poglavje Les Blues zaprto 19. junija, ko sem bil vržen iz reprezentančne baze."

"S tem le zabavajo publiko. Naj že zaprejo to poglavje, da bo lahko novi selektor Laurent Blanc v miru delal. Ti ljudje so navadni klovni. Umiram od smeha," je oster in ironičen Anelka, ki je bil na mundialu iz reprezentance izključen, potem ko je ob zamenjavi na tekmi proti Mehiki tedanjemu selektorju Raymondu Domenechu zabrusil nekaj kletvic. "Zame je francoska ekipa preteklost. Moder dres nosim pri Chelseaju in zame je to povsem dovolj." Anelka se torkovega zaslišanja in izreka kazni ni udeležil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.