Šport > Nogomet
18 ogledov

Anelki 18 tekem kazni zaradi JAR

Žurnal24 main
Tragikomedija francoske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu počasi dobiva epilog. Nicolas Anelka, ki je SP zaradi napada na selektorja predčasno zapustil, je dobil 18 tekem kazni.

Francoska nogometna zveza je ostro kaznovala svoje igralce, ki so bili na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki udeleženi pri bojkotu treninga v znak protesta proti izključitvi Nicolasa Anelke iz reprezentance. Najhuje jo je odnesel prav Anelka, ki je dobil 18 tekem prepovedi nastopa v francoskem nacionalnem dresu.

Na petih tekmah ne bo smel igrati Patrice Evra, na treh Franck Ribery, na eni Jeremy Toulalan, brez kazni pa jo je odnesel Eric Abidal. Francoska nogometna zveza je zaslišala le pet omenjenih igralcev, čeprav jih je v bojkotu sodelovalo vseh 23. Ostali so bili že po svetovnem prvenstvu kaznovani z eno tekmo prepovedi nastopa, hkrati pa so ostali tudi brez nagrad za uvrstitev na SP.

Na zaslišanje so prišli le Evra, Abidal in Toulalan, saj Francka Riberyja njegovi delodajalci na Bavarskem niso spustili v Pariz, medtem ko je Nicolas Anelka na zaslišanje poslal svojega odvetnika. Francoska nogometna reprezentanca je na svetovnem prvenstvu poskrbela za največje razočaranje in hkrati za velik škandal. V slačilnici sta se namreč hudo sporekla trener Raymond Domenech in Anelka. Zaradi ostrih besed je moral nogometaš zapustiti ekipo, njegovi soigralci pa so naslednji dan bojkotirali trening. Francija je na SP izpadla že v predtekmovanju, saj je na treh tekmah dosegla vsega en zadetek in ostala brez osvojene točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.