Šport > Nogomet
15 ogledov

Angleški reprezentant zdaj brezdomec

Kenny Sansom Arsenal Anglija nogometaš dres Reševalni pas/Twitter
Nekdanji član Arsenala in branilec angleške reprezentance, Kenny Sansom, je v pogovoru za tabloid The Sun priznal, da je zadnjih nekaj dni brezdomec.

Kenny Sansom je zadnje večere prespal na klopcah v parku, za The Sun pa je še razkril, da ima težave z alkoholom in stavami. V reševanje svojega nekdanjega člana se je vključil tudi londonski Arsenal.

"Zadnjih deset dni sem brezdomec, to pa zato, ker nimam denarja, sem pijanec, ne počutim se preveč dobro in veliko stavim," je dejal bivši član angleškega prvoligaša. "Živim na ulici. Ni dobro živeti na klopci. Jaz sem pijanec. Spijem toliko, kolikor lahko dobim. Ne gre mi dobro. Arsenal mi skuša pomagati, ampak najprej moram pomagati sam sebi."

Spije sedem steklenic

54-letni Sansom se je upokojil leta 1994, za angleško reprezentanco pa je igral na 86 tekmah. Nekaj časa je deloval v medijih, težave z alkoholom in stavami pa bi ga skoraj pokopale. Kljub večkratnim poskusom rehabilitacije se še ni izvil iz temačnega primeža.

Pri The Sunu dodajajo, da je vse, kar ima Sansom trenutno pri sebi, le telefon, potovalno kartico in bankovec za 20 funtov. V majici in kratkih hlačah na dan spije tudi do sedem steklenic roséja.

Najeli so ga kot vodiča

Poleg Arsenala skuša Sansomu pomagati sindikat nogometašev PFA. Topničarji so ga zaposlili kot vodiča na stadionu Emirates, kjer bi vodil oglede na t. i. "Legends Tour", po tem, ko se je naselil pri sestri, pa se je pred mesecem dni podal na ulico.

"Kenny mi lomi srce. Želim si, da bi mi vsaj povedal, kje je. Na očetovski dan sem ga našla jokajočega v kuhinji, ker mu nihče izmed otrok ni poslal ničesar," je za tabloid dejala sestra Mary. "Pod vsem tem se skriva tako prijetna oseba. Ampak ne more se spraviti skupaj. Skrbi nas, da ga bomo mrtvega našli nekje na ulici."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.