Šport > Nogomet
4 ogledov

Angleški velikan želi Oblaka

jan oblak atletico madrid Profimedias
Kar nekaj angleških klubov se je v preteklosti povezovalo z imenom Jana Oblaka. Zdaj je na vrsti Chelsea.

Angleški nogometni velikan Chelsea naj bi si želel v svojo sredo zvabili slovenskega vratarja Jana Oblaka, igralca Atletica Madrida, piše španski športni časnik Mundo Deportivo. To bi se zgodilo, če bi belgijski reprezentančni vratar Thibaut Courtouis zapustil Londončane; mediji namigujejo, da naj bi želel prestopiti v madridski Real.

Oblak, ki okreva po operaciji ramena, je z Atleticom sicer letos podaljšal pogodbo do leta 2021 z odkupnim zneskom 100 milijonov evrov v primeru predčasnega odhoda. Pri colchonerosih, ki so Oblaka leta 2014 kupili od Benfice za 16 milijonov evrov, vsekakor ne bodo zlahka spustili iz rok, morebitna odškodnina zanj bi bila lahko rekordna pri prestopih vratarjev.

Škofjeločan je že zdaj slovenski rekorder po višini prestopa, leta 2014 je postal peti najdražji vratar vseh časov. Pred njim so bili na lestvici le Gianluigi Buffon, ki je iz Parme v Juventus prestopil za skoraj 55 milijonov evrov, Mauel Neuer, zanj je Bayern Schalkeju plačal 24 milijonov, David de Gea, Manchester United je Atleticu nakazal 22 milijonov, kot četrti pa se je pred Slovencem znašel še Angelo Peruzzi. Zdaj že upokojeni italijanski vratar je Lazio stala 17,8 milijona evrov, pripeljal ga je iz Interja.

Vratar slovenske nogometne reprezentance je bil po skupinskem delu lige prvakov izbran v najboljšo enajsterico prvega dela tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.