Šport > Nogomet
59 ogledov

Angleže čaka mesečna zaloga piva

angleški navijači Anže Petkovšek
Nedeljska kvalifikacijska tekma med Slovenijo in Anglijo naj bi po podatkih Turizma Ljubljana v slovensko prestolnico privabila od 5000 do 8000 angleških navijačev. Priprave na veliki dogodek so potekale leto in pol.

V nedeljo ob 18. uri se bosta v Stožicah na kvalifikacijski tekmi za Euro 2016 pomerili reprezentanci Slovenije in Anglije. Po nekaterih podatkih naj bi v teh dneh Ljubljano obiskalo tudi do 8000 angleških navijačev, na kar so se, kot je poudarila direktorica Petra Stušek, na Turizmu Ljubljana dobro pripravili, poroča STA.

V sodelovanju z angleškim društvom navijačev so poskrbeli za aktivnosti na Otoku, kjer so organizitrali predavanja o Ljubljani in Sloveniji. Okrepili so tudi delo na turističnem informacijskem centru, ki stoji na letališču Jožeta Pučnika. Ta konec tedna se v Ljubljani odvijata tudi kolesarski maraton Franja pa tudi Parada ponosa, je spomnila Stuškova, ki sta prav tako mednarodni prireditvi. Kot je zagotovila, so se na vse tri dogodke dobro pripravili.

angleški navijači | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Angleži bodo lahko dobili vse informacije o tem, kaj se dogaja v Ljubljani, slovenski hotelirji, ki so za to priložnost organizirali tudi izlete, pa si seveda želijo, da bi turisti ostali čim dlje. Natančnega podatka, koliko angleških navijačev naj bi prispelo v Ljubljani, sicer ni, številka pa se giba od pet do osem tisoč. Nekateri bodo v Slovenijo pripotovali tudi z letališč iz sosednjih držav. Če bodo tja pripotovale organizirane skupine navijačev, jih bodo do Ljubljane pospremili slovenski policisti, poroča STA.

angleški navijači | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Tudi za varnost bo dobro poskrbljeno, saj bo za red na stadionu skrbelo 600 policistov. V Slovenijo bo pripotovala tudi britanska policijska delegacija. Slovenska tiskovna agencija poroča, da bo policija za varnost skrbela tudi danes in v ponedeljek. Da bo za varnost poskrbljeno, so v petek zagotovili tudi na Nogometni zvezi Slovenije. Angleških navijačev bo na tekmi po njihovih navedbah okoli 2500, sicer pa se bo navijaška cona odprla že ob 15. uri.

Na dogodek so pripravljeni tudi gostinci, eden bolj obiskanih lokalov pa bo zagotovo Endland Pub v Ljubljani. Lastnik Tomaž Rojina je za STA povedal, da navijače gostijo že od četrtka. Količina piva, ki jo imajo na zalogi za ta konec tedna, je enaka količini, ki bi jo sicer naročili za cel mesec. Angleži namreč v tujini radi pijejo lokalna piva, je pojasnil Rojina in dodal, da se je eden od vodij navijačev že v četrtek prišel pozanimati, če je bar pripravljen s pijačo in z osebjem.

angleški navijači | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek


Zaradi tekme bo nekoliko spremenjen prometni režim. Policisti obiskovalce naprošajo, naj se na tekmo odpravijo pravočasno in se, če je le možnost, poslužujejo javnega prevoza, v nasprotnem primeru pa naj vozila parkirajo na primernih mestih in upoštevajo navodila redarjev.

Komentarjev 1
  • Opacity 13:00 13.junij 2015.

    http://www.uporabi.net/