Šport > Nogomet
15 ogledov

"Angleži naj se naučijo preigravati"

Dunga meni, da so angleši tehnično premalo podkovani, da bi lahko resno kandidir Žurnal24 main
V ozadju kvalifikacijskih tekem za SP v JAR je bila odigrana prijateljska tekma med Brazilijo in Anglijo, ki se je končala v prid kariok (1:0). "Angleži se morajo naučiti preigravati," meni Dunga.

Brazliski selektor Dunga tehnični podkovanosti svoje ekipe pripisuje največ zaslug za zmago. Angleže je opozoril, da se bodo morali naučiti preigravati, če želijo na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki zmagovati. Varovanci Fabia Capella so namreč prijateljsko tekmo izgubili z 0:1, vendar rezultat še zdaleč ni odraz moči na igrišču, saj so karioke zapravile strel z bele točke in zadele vratnico.

 

Čeprav je v angleški izbrani vrsti manjkala kopica ključnih nogometašev kot so
Frank Lampard, Steven Gerrard, John Terry in Rio Ferdinand, je Dunga ocenil, da je bi morali spremeniti njihov stil igre, če želijo napredovati. "Če niso mogli mimo nas, se morajo naučiti 'driblati',“ je za Press Assotiaton dejal svetovni prvak iz leta 1994 in priznal, da se je angleški stil igre pod vodstvom Fabia Capella spremenil. "So bolj agresivna igra imajo pa tudi nekatere druge kvalitete,“ je bil redkobeseden nekanji defenzivni vezist nemško-italijanskih korenin.

 

Na drugi strani so komplimenti kar leteli iz Capellovih ust. "To je bilo prvič, da smo igrali proti teko dobro telesno pripravljeni in tehnično podkovani ekipi. Imeli smo le dve priložnosti in mislim, da bo Brazilija ena glavnih ovir za vse ekipe, ki si želijo osvojiti naslov svetovnega prvaka. Kaj menim o Španiji? Mislim, da so prav tako odlična ekipa, vendar ne tako popolna kot Brazilija, ki je telesno močnejša in boljša v fazi branjenja.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.