Šport > Nogomet
9 ogledov

Angleži objokujejo poraz

Steve McClaren je za predčasno prekinitev pogodbe dobil 2.5 milijona funtov. Žurnal24 main
Po 15 mesecih in 18 tekmah se je kočnala najkrajša era enega od dosedanjih angleških selektorjev. In tudi najslabša. Steve McLaren je boleča preteklost, ki je na Otoku še dolgo ne bodo pozabili.
“Poletne počitnice so pokvarjene!” kriči Sunova naslovnica. “Sramota, beda, katastrofa,” se njihovi oceni pridružujejo ostali tiskani mediji, za katere je seveda glavni krivec odstavljeni selektor, ki je do drugega polčasa na klopi neupravičeno držal Davida Beckhama , od prve minute pa v vrata postavil debitanta Scotta Carsona . Do slednjega so novinarji prav tako zelo ostri, čeprav je po svoji napaki pri prvem golu Hrvatov kasneje kar nekajkrat rešil ekipo pred zanesljivim zadetkom.

Hrvaški strateg Slaven Bilić je prepričan, da je bil Scott Carson najboljši Anglež na tekmi. © AFP

 
Steve McClaren se je za poraz sicer počutil odgovornega in ga je označil kot največje razočaranje v njegovem življenju, a svojega odstopa ni ponudil. Odstavila ga je kar angleška nogometna zveza, ki mu je za predčasno prekinitev pogodbe morala plačati zajetnih 2.5 milijona funtov. Zdaj že bivši selektor Anglije pa si želi hitrega povratka na klop kakšne ekipe: ”Opomogel si bom in se hitro vrnil v trenerski posel. Menim, da sem po teh osemnajstih mesecih na klopi angleške reprezentance postal boljši trener. Res je, da sem doživel neuspeh, a sem se iz te izkušnje veliko naučil in gledam naprej.”

Sol na angleško rano je dodal tudi hrvaški strateg Slaven Bilić , ki je po tekmi povedal: “Zbudite se že enkrat! Niste izgubili niti zaradi trenerja niti zaradi vratarja, ki je bil danes celo vaš najboljši igralec. Nikar naj ne bosta vaša grešna kozla, saj si tega ne zaslužita. Hrvaška je preprosto boljša od Anglije.” Nekdanji igralec angleških prvoligašev West Hama in Evertona je še poudaril, da je verjetno največji navijač Anglije zunaj njenih meja in da neizmerno ceni njene igralce, ki pa žal ne igrajo kot ekipa.

Po odhodu McLarna so se že začela ugibanja o njegovem nasledniku. Vroča klop Anglije vedno predstavlja velik izziv za nogometne strokovnjake, vprašanje pa je, kdo bi si jo želel prevzeti ob njeni najhujši uri. Na stavnicah sicer vodi José Mourinho , tesno za petami mu je Martin O’Neill , sam pa se je že ponudil Fabio Capello .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.