Šport > Nogomet
19 ogledov

Angleži, Španci in Brazilci nosilci v Londonu

david beckham unicef manila EPA
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je dan pred žrebom skupin za olimpijski turnir, na katerem bo nastopilo 16 reprezentanc, gostitelje Britance, svetovne in evropske prvake Špance, Brazilce in Mehičane imenovala za nosilce na olimpijskih igrah v Londonu.

Žreb na stadionu Wembley, pri katerem bo pomagal tudi nekdanji brazilski napadalec Ronaldo, bo prav tako ločil evropske ekipe od izbranih vrst Latinske AmerikeVelika Britanija, ki bo imela na olimpijskih igrah prvič po letu 1960 spet enotno nogometno ekipo, bo nosilka skupine A.

Svetovni prvaki Španci bodo nosilci skupine D, Brazilci – najboljši na olimpijskih turnirjih v zgodovini in petkratni svetovni prvaki – pa skupine C. Na čelu skupine B bo Mehika, najboljša reprezentanca v kvalifikacijah iz Azije, Afrike, Oceanije in območja Concacaf.

Na ženskem olimpijskem turnirju bo nastopilo 12 reprezentanc; nosilke so Britanke, svetovne prvakinje Japonke in branilke olimpijske naslova Američanke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.