Šport > Nogomet
25 ogledov

Angleži v Brazilijo s psihologom

Hodgson Anglija Nemčija prijateljska tekma EPA
Selektor angleške nogometne reprezentance Roy Hodgson je za svetovno prvenstvo najel psihologa.

Seznama nogometašev, ki bodo zastopali barve Anglije na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Braziliji, sicer še ni, je pa znano, koga bo selektor Roy Hodgson zagotovo vzel s seboj. Doktor Steve Peters je psiholog, ki je pomagal že številnim britanskim športnikom, v Braziliji pa bo poskusil na uspeh pripraviti tudi nogometaše.

"Ima fantastične rezultate. Zelo smo zadovoljni, da smo dobili moža, ki smo si ga želeli. Je nekdo, ki razume nogometno okolje, ne pa da samo pridiga nogometašem," je Roy Hodgson navdušeno oznanil novico o sodelovanju s človekom, ki je do uspeha med drugim pomagal tudi igralcu snookerja Ronnieju O'Sullivanu ter kolesarjema Bradleyju Wigginsu in Chrisu Froomu.

Steven Gerrard že ima izkušnje z doktorjem Petersom: "Zelo mi je pomagal na osebni ravni, še posebno po poškodbi leta 2010, ko sem se bal za svojo kariero. Ne more ti pomagati narediti obrata v stilu Cruyffa ali izboljšati dolgih podaj, lahko pa ti pomaga razumeti, kaj se dogaja v tvoji glavi." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.