Šport > Nogomet
19 ogledov

Angleži že napovedujejo polfinale

Fabio Capello pravi, da igramo balkanski nogomet. (Foto: Action Images) Žurnal24 main
Dan po odmevnem žrebu skupin nogometnega svetovnega prvenstva 2010 v Južnoafriški republiki so najbolj zadovoljni prav v Angliji. Navdušenje po žrebu je bilo veliko.

Navdušenje je najbolj izvirno orisal časnik The Sun. Ta je članek o žrebu naslovil kar z naslovom "Best English group since The Beatles" (Najboljša angleška skupina po The Beatles). "Kaže, da se bo Anglija z lahkoto prebila v izločilne boje, saj je dobila najlažjo skupino v zgodovini," so zapisali pri Sunu.

Pri Telegraphu so izpostavili mnenje kapetana Anglije Johna Terryja: "Izognili smo se velikim ekipam, toda vsak tekmec si je priboril mesto na SP, zato ne smemo biti preveč samozadovoljni in ležerni."

Proti Sloveniji smo že igrali in dobro se spomnim, da smo trpeli v drugem polčasu.
Fabio Capello

Pri Guardianu so bili bolj zadržani in se naslonili predvsem na besede selektorja Fabia Capella. Ta je našel pohvalne besede tudi za Slovence: "Proti Sloveniji smo že igrali in dobro se spomnim, da smo trpeli v drugem polčasu. Slovenija igra balkanski nogomet. Igralci so tehnično zelo dobri, igrajo z veliko podajami in imajo veliko domišljije."

Pri Timesu so zapisali: "Polfinale proti Braziliji 6. julija v Cape Townu. Kako se to sliši? Arogantno na eni strani, nevarno na drugi. Toda polfinale bo najmanj, kar bodo angleški navijači pričakovali po tem darilu v Cape Townu."

"Skupina veselja! Žreb je Fabia Capella postavil na pot, da se približa Siru Alfu Ramseyju", pravijo pri Daily Mailu. Ramsey je leta 1966 Angleže popeljal do doslej edinega naslova svetovnih prvakov.

ZDA so dobile ugodne tekmece in pričakujemo napredovanje v drugi krog.
New York Times

Čeprav v ZDA nogomet (še) nima take veljave kot drugod po svetu, pa se niti onkraj Atlantika niso mogli izogniti vročici ob žrebu. "ZDA so dobile ugodne tekmece in pričakujemo napredovanje v drugi krog. Vse drugo bi bilo razočaranje," menijo pri New York Timesu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.