Šport > Nogomet
15 ogledov

Anketa: Švedi raje za Cristiana kot za Ibro

Ibrahimović Ronaldo Švedska Portugalska Rasunda EPA
Manj kot teden dni pred prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji je Cristiano Ronaldo že premagal Zlatana Ibrahimovića.

Na žalost za Portugalsko, ki jo tako kot vedno v zadnjih letih pred največjimi evropskimi in svetovnimi turnirji čaka težek preizkus proti Švedski, je njihov prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo švedskega hrusta Zlatana Ibrahimovića (zaenkrat) premagal zgolj v anketi.

Švedski dnevnik Expressen Sport je pred tekmo dodatnih kvalifikacij svoje bralce povprašal o tem, kdo je najboljši igralec na svetu v tem trenutku, dvoboj s članom Paris Saint-Germaina pa je dobil zvezdnik Real Madrida.

Za Ronalda se je odločilo kar 56,1 % vprašanih, medtem ko je Ibrahimoviću kljub nekaj fantastičnim golom za klub in reprezentanco v zadnjem letu dni svoj glas namenilo 43,9 % bralcev.

Marca na poštni znamki

Ob izjemnih predstavah švedskega napadalca pa ni ostala hladna švedska pošta, ki je v ponedeljek obelodanila, da bo marca prihodnje leto izdala priložnostno poštno znamko z njegovo podobo. Švedski reprezentant, ki korenine vleče iz nekdanje Jugoslavije, bo na znamki upodobljen v trenutku veselja ob doseženem golu.

"To je zame velika čast. Znamke, ki jih ponavadi dobim na položnicah, mi niso posebej privlačne, upam, da bo moja poštna znamka drugačna," je dejal 32-letni "Ibrakadabra", ki že drugo sezono blesti v dresu francoskega PSG, pred tem pa je igral za Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Milan in Barcelono.

Komentarjev 1
  • maresem 19:06 11.november 2013.

    Ibro... kdo pa je to?! .. a tisti luzer iz balkana?!