Šport > Nogomet
26 ogledov

Antić in Bradley (za zdaj) ostajata

Bob Bradley bo prevzel Aston Villo, a morda ostane tudi na čelu ZDA. (Foto: Reut Žurnal24 main
Radomir Antić za zdaj ostaja selektor srbske reprezentance. Bob Bradley, ki odhaja k Aston Villi, morda ostane na čelu ZDA. Novega selektorja ima reprezentanca Kameruna.
Ameriška nogometna zveza bo trenerja Boba Bradleyja poskušala prepričati, da ostane selektor ZDA. 52-letni strokovnjak, ki je ZDA vodil tudi na letošnjem SP, bo prihodnji teden postal novi trener Aston Ville. Američani so prepričani, da lahko opravlja obe funkciji. Bradley je bil selektor ZDA od poletja 2006, na letošnjem mundialu pa je svoje moštvo popeljal v osmino finala, kjer je bila po podaljšku z 2:1 boljša Gana. Američani so v predtekmovanju igrali v skupini C, kjer je igrala Slovenija. Medsebojni dvoboj Slovencev in Američanov se je končal z izidom 2:2.

Antić (za zdaj) ostaja
Radomir Antić
ostaja selektor nogometne reprezentance Srbije do torka, 17. avgusta, ko se bo z Nogometno zvezo Srbije pogajal o spremembi svoje sedanje pogodbe (moral bo privoliti v drastično zmanjšanje svoje plače). Predsednik zveze Tomislav Karadžić je po seji izvršnega odbora dejal, da bodo v torek razdrli dogovor z Antićem, če pogajanja ne bodo uspešna. Srbija se je gladko uvrstila na letošnje svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki, tam pa je s slabimi igrami zasedla zadnje mesto v skupini za Nemčijo, Gano in Avstralijo. Antić zaradi kazni Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ker je žalil sodnika po tekmi z Avstralijo, ne bo mogel voditi svoje reprezentance na štirih uradnih tekmah reprezentance v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2012, v zadnjem obdobju pa je bil selektor tudi v sporu z zvezo. Srbija bo v kvalifikacijah za Euro 2012 igrala v isti skupini kot Slovenija.

Kamerun ima novega
Španski strokovnjak Javier Clemente se je s kamerunsko nogometno zvezo dogovoril za selektorsko službo tamkajšnje članske vrste. Kot poročajo španski mediji, naj bi 60-letni Clemente, ki bo na selektorskem stolčku nasledil Francoza Paula Le Guena, Kamerun vodil dve leti. Clemente se je kot trener uveljavil pri Athleicu Bilbau, s katerim je osvojil naslov španskega prvaka v letih 1983 in 1984. Med letoma 1992 in 1998 je bil selektor Španije, odtlej pa se je veliko selil, med drugim je vodil tudi srbsko reprezentanco. Kamerunci so nastopili na letošnjem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki, a po treh porazih hitro končali tekmovanje na jugu Afrike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.