Šport > Nogomet
38 ogledov

Anži ponuja 41 milijonov za Vidića

nemanja vidić srbija EPA
Srbski centralni branilec Manchestra Uniteda Nemanja Vidić naj bi zadnjo sezono igral v dresu rdečih vragov. Vrnil naj bi se v državo, iz katere je tudi prestopil v angleško Premier ligo ...

Angleški mediji poročajo, da se bo Nemanja Vidić, izvrstni srbski osrednji branilec, po koncu letošnje sezone preselil nazaj v rusko prvenstvo, iz katerega je tudi prestopil na Otok. V Manchester United je pred šestimi leti prišel iz moskovskega Spartaka, sedaj pa naj bi bila njegova destinacija Anži iz Mahačkale. Bogati Rusi naj bi Alexu Fergusonu za Vidića ponujali kar 41 milijonov evrov, letna plača srbskega bojevnika pa naj bi bila vrtoglavih 16 milijonov evrov.

S tem bi 30-letnik postal trenutno drugi najbolje plačani nogometaš na svetu, prekašal bi ga le njegov (možni) bodoči soigralec, Kamerunec Samuel Eto'o. Če se bo Cristiano Ronaldo uspešno pogajal z Realom za pravice trženja svoje podobe in če bo Barcelona Lionelu Messiju izplačala vse obljubljene dodatke in bonuse, pa bi Vidića na lestvici najbolje plačanih prehitela tudi argentinski in portugalski virtuoz.

Trener Uniteda Alex Ferguson naj bi želel prodati Nemanjo tudi zato, ker je odškodnina za branilca na začetku tridesetih (pre)visoka in bi bil to dober posel za Angleže, ob tem pa naj bi za večnega škotskega stratega na klopi kluba iz Old Trafforda težave predstavljale tudi nenehne poškodbe Vidića. V lanski sezoni je tako izpustil kar pet mesecev tekmovalnega obdobja zaradi poškodbe kolena, tudi letos pa se je že poškodoval, in sicer pred tremi tedni, na zelenicah pa naj bi bil odsoten še vsaj en mesec in pol.

Proti prestopu naj ne bi imela nič nobena izmed vpletenih strani, s selitvijo naj bi soglašal tudi Vidić.

Komentarjev 1
  • bober123 18:34 15.oktober 2012.

    Vaš komentar smo izbrisali, ker ni bil v skladu s Kodeksom komentiranja. Uredništvo zurnal24.si