Šport > Nogomet
31 ogledov

Apatič "ukradel" točko Mariboru

1/17
Žurnal24 main
Domžale so v sodnikovem podaljšku rešile točko na tekmi z Mariborom (1:1). Olimpija v Stožicah premagala Triglav in skočila na šesto mesto. Remi Gorice in Rudarja (1:1), zmaga Celja proti Primorju (3:0).
Zahovič Bergantu: "Izzivate me!"
Razočaranje po remiju je športni direktor Maribora Zlatko Zahovič preusmeril na novinarja RTV Slovenije Igorja Berganta. Zahovič mu je med gostovanjem v studiu ob igrišču med drugim dejal, da je "divji" in da je z vprašanji "izzivalen", o tekmi pa je dejal, da je Maribor tako ali tako igral z "otroškim vrtcem". Zahovič prav tako ni želel komentirati govoric, ki so ga med tednom povezovale z odstopom predsednika NZS Ivana Simiča. "Ne vem, vi mi povejte, kaj se je dogajalo v sredo," je ostal enigmatičen.

Na derbiju vodilnih ekip prvenstva se je vse pomembno zgodilo v zadnjih minutah. Maribor je proti Domžalam povedel z zadetkom Roberta Berića, ko je mladi napadalec iz neposredne bližine v mrežo pospravil odbitek Gorana Cvijanovića. Gostje so skozi celotno tekmo napadali zelo jalovo, največja priložnost pa se jim je ponudila v sodnikovem podaljšku, ko je sodnik Darko Čeferin na razburjenje domačega moštva dosodil prekršek na robu kazenskega prostora. Tadej Apatič je z močnim strelom po tleh zadel za veliko točko Domžal, ki so Mariboru tako preprečile beg na velikih devet točk prednosti.
GALERIJA VAM PONUJA PODOBE S STOŽIC, KJER JE OLIMPIJA POKORILA TRIGLAV.

Z golom Adnana Bešića je Olimpija Ljubljana doma premagala kranjski Triglav in skočila na šesto mesto na prvenstveni lestvici. Zmaji že dolgo časa niso bili tako visoko, kljub vsemu pa proti Gorenjcem spet niso navduševali. Zmagovita akcija je bila delo Enesa Rujovića, čigar podajo je do strelca Bešića podaljšal povratnik v prvo postavo Tomo Šokota.

Pred večernim derbijem vodilnih v Ljudskem vrtu sta obračun dna lestvice odigrala CM Celje in Primorje. Nove okrepitve Celjanov Zorana Pavlovića sicer še ni bilo v postavi grofov (bojda se je zapletlo pri registraciji), toda njegov prihod je imel kot kaže vseeno blagodejen učinek za varovance Staneta Bevca. Z goli Iztoka Močivnika, Dominika Beršnjaka in Gorazda Zajca so Celjani na koncu slavili visoko zmago nad Ajdovci, a oboji ostajajo na mestih za izpad.

HiT Gorica se je po zaostanku na domači tekmi proti Rudarju vrnila z golom Etiena Velikonje, ekipi pa sta si v Novi Gorici na koncu vzeli vsaka po točko, s katero je Rudar ohranil peto mesto, Gorica pa je zaradi boljše gol razlike preskočila Triglav.

V postavi Kopra na gostovanju v Lendavi ni bilo niti Amirja Karića niti Kristijana Polovanca, ki so ju med tednom zaradi suma prirejanja izidov obiskali kriminalisti. Dvoboj obeh ekip, nad katerima visi velik stavni oblak, je na koncu vseeno dobil aktualni prvak z Obale, ki je slavil z goloma Danijela Marčete in Luke Pavlina. Zanimivo: kanarčki so v Lendavo dopotovali z vsega štirimi rezervnimi igralci, eden izmed njih pa je bil (znova) tudi Miran Pavlin, ki še naprej ne igra in le - sedi.

Lestvica:
1. Maribor 42 točk
2. Domžale 36
3. Koper 27
4. Nafta 25
5. Rudar 24
6. Olimpija 20
7. Gorica 20
8. Triglav 20
9. Celje 17
10.
Primorje 15

Slovenska liga, 18. kolo: 

HiT Gorica : Rudar Velenje 1:1 (0:1)
Velikonja (57); Jogan (27/a.g.)

CM Celje : Primorje 3:0 (1:0)
Močivnik (18); Beršnjak (55/11-m), Zajc (73)

Nafta Lendava : Luka Koper 0:2 (0:1)
Marčeta (35), L. Pavlin (81)

Olimpija Ljubljana : Triglav 1:0 (0:0)
Bešić (72)

Maribor : Domžale 1:1 (0:0)
Berić (77); Apatič (90) 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.