Šport > Nogomet
24 ogledov

APOEL proti Realu, spet Barça-Milan!

Pep Guardiola
1/3
Reuters
Žreb četrtfinalnih in polfinalnih parov nogometne Lige prvakov je določil, da se bo senzacionalni četrtfinalist Apoel Nikozija za nagrado pomeril s španskim gigantom Realom Madridom, ki lovi mitski deseti evropski naslov. Tako kot v skupinskem delu se bosta pomerila Barcelona in AC Milan. V Evropski ligi derbi Schalke – Athletic Bilbao.

Evropa si je oddahnila – lanskoletno predoziranje s tekmami med Realom Madridom in Barcelono ne bo zasenčilo letošnjih zaključnih bojev Lige prvakov, saj sta španska giganta na petkovem žrebu v švicarskem Nyonu pristala vsak na svoji strani žreba, kar pomeni, da se lahko srečata šele v morebitnem münchenskem finalu. Bolj zadovoljni z (ne)srečno roko Paula Breitnerja, ki je iz bobnov vlekel usodne kroglice, bodo gotovo pri Realu, ki bo gostoval pri Apoelu Nikoziji, medtem ko bo Barcelona tako kot v skupinskem delu igrala z AC Milanom.

Gostitelj letošnjega finala Bayern München bo prvo tekmo igral pri Marseillu, edini angleški predstavnik v evropskih zaključnih bojih Chelsea pa pri Benfici. Zmagovalec portugalsko-angleškega obračuna se bo v polfinalu pomeril z zmagovalcem para Milan-Barcelona in bo prvo tekmo igral doma, Bayern pa bi ob uspehu proti Marseillu v polfinalu na prvi tekmi gostil zmagovalca para Apoel-Real.

"Milan-Barcelona spektakularen par dveh velikanov"

"Milan-FCBarcelona v četrtfinalu Lige prvakov!! Spektakularen par dveh velikanov," je žreb prek Twitterja že pokomentiral Barcelonin branilec Gerard Piqué. Milanov direktor Umberto Gandini je pristavil: "Bo vsaj lahko organizirati gostujočo tekmo, saj smo tam že bili in poznamo kraj. Z njimi smo se pomerili v skupinskem delu in skupni izid je bil 5:4, tako da mislim, da bo izenačeno. Mislim, da smo se od takrat še izboljšali. To je tekma, o kateri sanja vsak igralec."

Predsednik Marseilla Vincent Labrune ni skrival zaskrbljenosti nad tem, da so francoski prvaki za nasprotnika dobili letošnje domačine, a pristavil, da bodo Bavarcem še kako zagrenili življenje. "Težko je. To je ena izmed ekip, ki si je nismo želeli. Mislim, da so naši nemški prijatelji zadovoljni s tem žrebom. Bolj zadovoljni od nas. Ampak težko jim bo," je dejal Labrune.

Oglasili so se tudi iz Chelseaja, kjer je izvršni direktor Ron Gourlay povedal, da so z žrebom in svojim portugalskim nasprotnikom zadovoljni. "Dober žreb za nas, ampak zdaj ni važno, koga dobiš. Pomembno je bilo, da najprej dobiš gostujočo tekmo in upam, da bomo tam postavili temelje za naprej. Zadovoljni smo. Ramires in David Luiz bosta vedela veliko o Benfici. O njih že vemo veliko, saj so bili prvi v skupini z Manchestrom Unitedom."

Butragueño: "Moramo zelo spoštovati APOEL"

Realov predstavnik na žrebu Emilio Butragueño, ki je v Nyon pripotoval skupaj z Zinedinom Zidanom, je svoj klub opozoril pred dovolj visokim spoštovanjem majhnega tekmeca. Ciprčani so se po infarktni tekmi proti Lyonu uvrstili med najboljših osem ekip stare celine, za nagrado pa dobili obračun z najboljšim klubom 20. stoletja.

"Moramo biti zelo spoštljivi. APOEL je prišel do četrtfinala, kar pomeni, da so dobra ekipa. Moramo se osredotočiti na vsako podrobnost in biti pozorni. Finale je še predaleč – moramo biti osredotočeni na naslednjo tekmo in skušamo priti do polfinala, kar bo težko. Če bomo prišli do finala, potem bomo imeli čas razmišljati o njem," je povedal Butragueño.

EL: v četrtfinalu dvoboj favoritov

Uro kasneje so v Nyonu opravili še z žrebom parov četrtfinala in polfinala Evropske lige, v katerem se bosta pomerila favorita tekmovanja Schalke 04 in Athletic Bilbao. Baski so po dveh zmagah nad Manchestrom Unitedom s svojo nadarjeno generacijo navdušili nogometno Evropo, medtem ko so se Nemci z zadetki Klaasa-Jana Huntelaarja zanesljivo uvrstili naprej. V dresu rudarjev se bo v Španijo spet vrnil legendarni Realov napadalec Raúl González. Ostali pari so AZ Alkmaar – ValenciaSporting CP – Metalist Harkiv in Atlético Madrid – Hannover 96.

Liga prvakov, žreb četrtfinalnih in polfinalnih parov:

Četrtfinale, 27. in 28. marca ter 3. in 4. aprila:

APOEL Nikozija – Real Madrid
Marseille – Bayern München
Benfica – Chelsea
AC Milan – Barcelona

Polfinale, 17. in 18. ter 24. in 25. aprila:

1. par: Marseille/Bayern München –  APOEL Nikozija/Real Madrid
2. par: Benfica/Chelsea – AC Milan/Barcelona

Finale, 19. maja, Fussball (Allianz) Arena, München:

Zmagovalec 1. para – zmagovalec 2. para

Evropska liga, žreb četrtfinalnih in polfinalnih parov:

Četrtfinale, 29. marca in 5. aprila:

AZ Alkmaar – Valencia
Schalke 04 – Athletic Bilbao
Sporting CP – Metalist Harkiv
Atlético Madrid – Hannover 96

Polfinale, 19. in 26. aprila:

1. par: Atlético Madrid/Hannover 96 – AZ Alkmaar/Valencia
2. par: Sporting CP/Metalist Harkiv – Schalke 04/Athletic Bilbao

Finale, 9. majaNacionalna Arena, Bukarešta:

Zmagovalec 1. para – zmagovalec 2. para

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.