Šport > Nogomet
16 ogledov

Aquilani v AC Milanu, Ade k Tottenhamu

Aquilani EPA
Alberto Aquilani bo povratek med najboljše v letošnji sezoni iskal pri AC Milanu, kamor ga je posodil Liverpool. Svoje vrste je okrepila tudi Roma, ki je Espanyolu odštela 15 milijonov evrov za Pabla Osvalda. Emmanuel Adebayor bo v novi sezoni na posoji pri Tottenhamu.

Italijanski vezist Alberto Aquilani bo do konca sezone 2011/12 kot posojen nogometaš Liverpoola igral za italijanskega prvaka Milan. V minuli sezoni je Aquilani igral za Juventus, ki pa ga ni zadržal; namesto njega je pripeljal Andreo Pirla, ki je dolga leta nosil prav rdeče-črni dres Milana. "Zelo sem vesel, da sem prišel v Milan. To je najboljši klub na svetu. Zelo sem srečen. To je eden ključnih trenutkov v moji karieri," je dejal 27-letni Aquilani.

Osvaldo pri Romi

Italijanski nogometni prvoligaš Roma se je okrepil z argentinskim napadalcem Pablom Osvaldom. Nogometaš, za katerega bo Roma španskemu Espanyolu odštela 15 milijonov evrov odškodnine, je z novimi delodajalci podpisal štiriletno pogodbo. Petindvajsetletni Osvaldo je v minuli sezoni na 24 tekmah dosegel 13 golov za Espanyol. Osvaldo sicer že ima izkušnje z igranjem v Serie A, bil je namreč član Fiorentine in Bologne.

Giaccherini k stari dami

Italijanski nogometni prvoligaš Juventus se je okrepil s 26-letnim Emanuelejem Giaccherinijem, ki se najbolje znajde na bočnem položaju v zvezni vrsti. Giaccherini je doslej igral za Ceseno, ki je ohranila polovično lastništvo nad nogometašem. Juventus se je s Ceseno dogovoril za šest milijonov evrov odškodnine za Giaccherinija, ki naj bi jo Torinčani odplačali v treh letih, nato pa sta se kluba odločila za skupno lastništvo. Stara dama pa naj bi se okrepila s še vezistom, in sicer Paragvajcem Marcelom Estigarribio. Štiriindvajsetletnik naj bi bil že v Torinu, kjer ga čakajo zdravniški pregledi.

Vrhunc iz Interblocka k Domžalam

Slovenski nogometni prvoligaš Domžale se je okrepil z nekdanjim članom Interblocka Luko Vrhuncem. Dvajsetletni ofenzivni zvezni igralec je z novimi delodajalci podpisal triletno pogodbo. "Z Luko smo se hitro dogovorili in tudi Interblock je bil v tem poslu zelo kooperativen partner. Veseli me, da smo ekipi dodali še enega mladega in perspektivnega igralca, ki bo dodatno zaostril konkurenco na več položajih. Z nami je treniral že prejšnji teden in odigral tudi prijateljsko tekmo, na kateri se je vpisal med strelce. Gre za zelo eksplozivnega in atraktivnega igralca, ki je tudi odlično tehnično podkovan. Verjamem, da ga bo ekipa dobro sprejela in da bo kmalu svoje sposobnosti pokazal tudi na prvenstvenih srečanjih," je za spletno stran Domžal dejal športni direktor kluba Matej Oražem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.