Šport > Nogomet
52 ogledov

Aragonés zanikal dokončno slovo od nogometa

Luis Aragones Žurnal24 main
Španski trener Luis Aragonés se je dokončno poslovil od nogometa, potem ko je bil zadnja štiri leta nekdanji selektor španske izbrane vrste brez delodajalca. Ali pač? Aragonés sam je za dnevnik AS namreč dejal, da ostaja v nogometu.

Luis Aragonés je poveljeval španski izbrani vrsti leta 2008, ko je ta osvojila naslov evropskih prvakov. Mnogi menijo, da se je prav pod njegovim vodstvom začelo obdobje španske nadvlade, saj je furija kasneje osvojila še svetovno prvenstvo leta 2010 in ubranila naslov evropskih prvakov leta 2012.

Aragonés je nazadnje služboval v Turčiji, kjer je treniral Fenerbahče med letoma 2008 in 2009. "Ko sem zapustil Turčijo, sem vedel, da bo težko nadaljevati, in zdaj je to postalo dokončno jasno. Leta so bila eden od razlogov, da ni bilo težko sprejeti te odločitve," je ob upokojitvi dejal 75-letni strokovnjak.

Pomladitev ekipe in igralni slog v stilu Barcelonine tiki-take sta bili spremembi, ki sta Aragonésu prinesli uspeh s Španijo in to, kar reprezentanco krasi tudi danes. Za dnevnik AS je čez nekaj ur vseeno zatrdil, da so njegove besede iz četrtkovega intervjuja mediji razumeli narobe.

"Starost bo upokojila vse nas, toda jaz bom ostal aktiven, ne bom se upokojil," je dejal nekdanji vidni član madridskega Atlética.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.