Šport > Nogomet
16 ogledov

Arbeloa: "Mouju se lahko zahvali tudi premier"

Arbeloa Mourinho Malaga Real Madrid Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Branilec Real Madrida in španske reprezentance, Álvaro Arbeloa, tudi po odhodu Joséja Mourinha ostaja zvest vojščak portugalskega trenerja.

Mesec dni po odhodu Joséja Mourinha iz Real Madrida se je branilec Álvaro Arbeloa na pokalu konfederacij, kjer ga s Španijo čaka finale proti Braziliji, za agencijo EFE v dolgem intervjuju dotaknil tudi zdaj že bivšega klubskega trenerja.

Slednji je v slačilnici belega baleta ustvaril razdor, ki je posegel tudi v prijateljstvo Arbeloe in klubskega ter reprezentančnega kapetana Ikerja Casillasa. Kapetana Reala je Portugalec v zadnjih mesecih posedel na klop, medtem ko je Arbeloa (ne)posredno kritiziral obnašanje "nekaterih" soigralcev, ki niso želeli sprejeti Mourinhovega načina vodenja.

"Mourinho mi je dal predvsem to mentaliteto in intenzivnost, da želim zmagovati iz dneva v dan," je za EFE povedal Arbeloa. "Da zdaj vem, da mora posameznik vedno delati maksimalno. To je nekaj, kar te na koncu pripelje do uspehov."

"Z 99 odstotki soigralcev se nisem skregal"

Nekdanji član Liverpoola, ki se je k Realu vrnil po igranju v njegovi mladinski šoli, je še dejal, da je (bil) Mourinho z novinarji na bojni nogi zato, ker jim je vedno povedal kar si je res mislil, Arbeloa pa je samega sebe označil za enega redkih nogometašev, ki počnejo enako. Mnogi se namreč po njegovem mnenju bojijo povračilnih ukrepo.

"Tako sem si nakopal veliko sovražnikov. V svetu nogometa in današnjem življenju je odkritost nekaj slabega," je nadaljeval Arbeloa. "Ob Mourinhovem odhodu nas je veliko pokazalo hvaležnost 'misterju', čeprav se je zdelo, da je odšel osamljen. Ni bilo tako. V ekipi je bilo več ljudi, ki so bili hvaležni Mourinhu, kot tistih, ki mu niso bili. Sem se skregal s soigralci? Ne. Z 99 odstotki se nisem."

"Predsednik vlade bi bil lahko hvaležen"

Eden teh naj bi bil prav Casillas, s katerim (vsaj javno) še nista zakopala bojne sekire. Arbeloo je predanost Mourinhu oddaljila tudi od številnih članov Barcelone, denimo Davida Ville, ki ga je Arbeloa namenoma pohodil na finalni tekmi španskega pokala leta 2010, ko je Mourinhov beli balet na Mestalli vzel prvo lovoriko Barçi Josepa Guardiole.

"S koliko prijatelji sem se prepiral zaradi Mourinha? (smeh) Veliko jih je bilo," je še povedal Arbeloa. "Če se prepiraš, potem je to zato, ker je Mourinho oseba, ki nikogar ne pusti hladnega. Ali si z njim do smrti ali si proti njemu. Menim, da je v teh treh letih postal figura, ki je dosegla preveliko dimenzijo. Vsak v Španiji lahko pove kakšno frazo, ki se je po tem, ko jo je izrekel Mourinho, pojavila vsepovsod. Vsi imajo mnenje o njem, tudi predsednik vlade (Mariano Rajoy, op. a.) mu je lahko zelo hvaležen, ker ga je rešil, da se je več govorilo o drugih rečeh in ne o tem, kaj se dogaja v Španiji. On je nekdo, ki ni nikogar pustil hladnega."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.