Šport > Nogomet
17 ogledov

Argentina padla tudi pod Poljaki

Poljska Argentina 2:1
1/7
Žurnal24 main
Argentinska nogometna reprezentanca je po porazu proti Nigeriji pretekli teden s 4:1 z B ekipo izgubila še na gostovanju v Varšavi na Poljskem z 2:1. Gavči že poslušajo kritike o razprodaji ugleda.
Fotografije s tekme v Varšavi najdete TUKAJ.

Argentinci po svetu potujejo očitno le zaradi zaradi zaslužka, saj so tudi proti Poljakom igrali v zasedbi, ki prav gotovo ne bo igrala na Copi Americi, ki ga bo od 1. do 24. julija gostila prav Argentina. V moštvu sta bila le dva nogometaša, ki bosta zaigrala tudi na južnoameriškem prvenstvu.

Trener gavčev Sergio Batista naj bi najboljše nogometaše varčeval prav za omenjeno prvenstvo, zaradi vnovičnega poraza pa je še enkrat poslušal kritike javnosti in stroke, da gre za razprodajo ugleda argentinskega nogometa.

Za nameček je poraz proti Poljakom sledil dan po tem, ko je Fifa objavila, da bo raziskala poraz gavčev proti Nigeriji s 4:1, saj sumijo, da naj bi bila tekma zaradi sumljivih enajstmetrovk z obeh strani nameščena.

V Varšavi so Poljaki povedli v 25. minuti, po napaki obrambe, ki ni prestregla podaje v kazenski prostor do Adriana Mierzejewskega, ki je s strelom iz 11 metrov matiral nemočnega vratarja Adriana Gabbarinija. Gostje so se v igro vrnili v 47. minuti. Za izenačenje je poskrbel Marco Ruben, ki se je na desetih metrih dobro zagradil in iz obrata potisnil žogo mimo Wojciecha Szczesnyja za 1:1. Odločitev je padla v 67. minuti, junak pri domačih pa je bil Pawel Brozek, ki je ušel slabo postavljeni obrambi, sprejel podajo pred golom in premagal Gabbarinija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.