Šport > Nogomet
11 ogledov

Argentina skočila na vrh

Argentinci so s prvega mesta spodnesli Azzure. Žurnal24 main
Argentinci so po marcu spet zavzeli prvo mesto na lestvici FIFA in pahnili do sedaj vodilne Italijane na tretje mesto. Slovenija je nazadovala in je 76.
Argentinci so že šesto letošnjo spremembo na vrhu lestvice povzročili predvsem po zaslugi dveh zmag v kvalifikacijah za SP. Tudi Italijani so dvakrat zmagali, toda uspeha proti nižje rangiranima reprezentancama Gruzije in Južnoafriške republike jim nista prinesla dovolj točk za ohranitev primata. Še več, padli so celo na tretje mesto. Vmes se je vrinila še Brazilija.

Ostale spremembe okoli desetega mesta so odsev izidov kvalifikacijskih tekem za EURO 2008. Čehi so se po zmagi z 0:3 proti Nemcem ponovno uvrstili v deseterico, iz katere pa so izpadli Angleži (sedaj 11.). Napredovali sta tudi Francija in Španija. Tu sta še trinajsta Škotska, ki je najvišje v zgodovini lestvice in šestnajsta Rusija, ki ji je uspelo pridobiti deset mest. To je tokrat največji napredek med prvih 50. Slovenija je nazadovala za mesto in je uvrščena na 76. Ostali naši kvalifikacijski nasprotniki so razvrščeni na naslednja mesta: Bolgarija 34., Albanija 70., Belorusija 94. in Luksemburg 150.

Naslednja lestvica bo objavljena 23. novembra.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.