Šport > Nogomet
37 ogledov

Argentincem ni pomagala niti viagra

Angel Di Maria EPA
Argentinska nogometna reprezentanca je brez Lionela Messija izgubila v Boliviji in tako ogrozila nastop na SP 2018.

Argentinci v Boliviji niso slavili že 12 let, tokrat pa so na enem izmed najtežjih terenov na svetu, La Paz se nahaja na nadmorski višini 3600 metrov, zaigrali tudi brez prvega zvezdnika Lionela Messija. Ta je bil le šest ur pred tekmo suspendiran s strani Fife, ker je na prejšnji tekmi proti Čilu žalil stranskega sodnika.

Tokrat je Bolivija zmagala z 2:0, gavčem pa niso pomagale niti maske za kisik ter tablete caffetina, paracetamola in viagre, ki naj bi odpravile težave s pomankanjem kisika. Bolivijci so po enkrat zadeli v vsakem polčasu in tako Argentince pahnili v težave pri njihovem lovu za uvrstitev na svetovno prvenstvo.

Juan Carlos Arce | Avtor: EPA EPA

Argentina je zdaj peta na lestvici južnoameriških kvalifikacij, le štiri mesta neposredno peljejo na mundial, ogroža pa jo tudi šesti Ekvador. Messi bo moral izpustiti še naslednje tri tekme, brez njega pa so gavči dobili le eno od osmih tekem.Gavči bodo naslednjo tekmo odigrali na gostovanju pri močnem Urugvaju.

Na vrhu lestvice je Brazilija s 33 točkami, sledijo Kolumbija (24 točk), Urugvaj (23), Čile (23), Argentina (22), Ekvador (20), Peru (18), Paragvaj (18), Bolivija (10) in Venezuela (6). Brazilci so se že uvrstili na svetovno prvenstvo v Rusiji.

Sramota Hrvatov

Po koncu marčevskega kvalifikacijskega termina za SP 2018 so nekatere nogometne reprezentance akcijo podaljšale še za prijateljske tekme.

Hrvaška je nekoliko presenetljivo visoko izgubila v Tallinnu z 0:3. Hrvati so se po tekmi pritoževali nad zelo slabimi razmerami na igrišču. Izgubili so z doslej najslabše uvrščeno ekipo na lestvici Fife (Estonci so le 119.), obenem pa prejeli gol že v prvi minuti, kar je najhitreje prejeti gol Hrvaške na uradnih tekmah po 19 letih.

Rusija, gostiteljica naslednjega mundiala, je igrala z Belgijo. Ta se je v kvalifikacijah pred dnevi rešila ob koncu tekme z 1:1 proti Grčiji, tudi tokrat pa so ostali pri delitvi točk. Zapravili so vodstvo, saj so ob polčasu vodili s 3:1, Rusi pa so na prvi uradni tekmi na bodočem stadionu za SP Fišt Arena v olimpijskem Sočiju prišli do izenačenja 3:3 v sodnikovem dodatku z zadetkom Aleksandra Buharova.

V Amsterdamu se je Nizozemska, ki jo je po kvalifikacijskem porazu v Bolgariji moral zapustiti selektor Danny Blind, predstavila v precej podobni luči. Gostila je Italijo, nazadnje pa se tudi pod taktirko dosedanjega pomočnika Freda Grima ni mogla izogniti porazu. Alessio Romagnoli je sicer z avtogolom poskrbel za vodstvo domačih, Eder je nato že v naslednji minuti izenačil, Leonardo Bonucci pa je Italijanom zagotovil zmago z 2:1.

Portugalci so gostili Švede, obe ekipi sta bili v kvalifikacijah zelo učinkoviti, tokrat pa je bil končni izid 2:3. En gol je dosegel domači zvezdnik Cristiano Ronaldo, tri pa nato Švedi; Andreas Granqvist avtogol v prvem polčasu, z dvema goloma v pravo mrežo pa je za neodločen izid v nadaljevanju poskrbel Viktor Claesson. Ko se je že zdelo, da bo končni izid 2:2, je Švedom uslugo vrnil Joao Cancelo z avtogolom v 93. minuti.

Francija je gostila Španijo, ki je do zmage prišla v drugem polčasu, David Silva in Gerard Deloufeu sta zadela za končnih 2:0 za goste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.