Šport > Nogomet
22 ogledov

Argentinci: "Kdo je svetovni prvak?"

Arbeloa Tevez
1/21
Žurnal24 main
Na prijateljski tekmi v Buenos Airesu je Argentina "demolirala" svetovne prvake Špance z goli Messija, Higuaína, Teveza in Agüera (4:1). "Vrnite nam svetovni pokal!" sporočajo evforični Argentinci. Video in galerija!

Ni boljše reklame, kot si jo je v domovini po veliki zmagi nad Španijo naredil (za zdaj še začasni) selektor Argentine Sergio Batista. Privrženci albicelestesov so tako v vsega 90 minutah pozabili na Diega Maradono in sramoten izpad s svetovnega prvenstva, glasen aplavz pa je dobil celo Lionel Messi, in to na stadionu kluba, ki je pred dobrimi desetimi leti ocenil, da bi bilo njegovo zdravljenje z rastnim hormonom pač predrago.

Tudi "magični" Marchena ni pomagal
S porazom v Buenos Airesu se je končal neverjetni niz neporaženosti španskega branilca Carlosa Marchene. El Padre, kot ga kličejo, s Španijo ni izgubil na neverjetnih 57 zaporednih tekmah, na katerih je igral, vse od 7. junija 2003. To je seveda absolutni svetovni rekord, ki se je zdaj le končal.

Španija, prosim vrni svoj pokal za svetovnega prvaka! je le eden izmed evforičnih naslovov v argentinskih časopisih. Pokazalo se je, da če si svetovni prvak, prijateljska tekma pač ne obstaja, sploh v nikoli preveč prijateljski Južni Ameriki. "Eksperimentalna" postava Vicenteja del Bosqueja ni delovala in domači so tekmo rešili že po nekaj minutah. Messi je po akciji s Carlosom Tevezom mojstrsko zaključil prek Pepeja Reine, že nekaj minut kasneje pa je Gonzalo Higuaín iz težkega položaja zabil v prazno mrežo. Da bi bilo vse še huje, je Reina domačim podaril še tretji gol, ko mu je zdrsnilo, Tevez pa ga je prehitel do žoge za lahkih 3:0. Španci so med drugim kar trikrat stresli okvir vrat, David Villa dvakrat, a na koncu dneva to seveda ne šteje.

Prvič po avgustu leta 2000 so Španci tako prejeli štiri gole na eni tekmi. Takrat jih je, prav tako na prijateljskem obračunu, premagala Nemčija. "Porazi bolijo, a ob istem času morajo prinesti tudi nekaj dobrega ekipi," je po tekmi dejal selektor furije Del Bosque. "Tako različne tekme (Španija je v kvalifikacijah za EP premagala Liechtenstein, op. p.) so pomembne. Moramo vedeti, da je treba proti slabšim ekipam in velikim ekipam igrati na enak način." Maradona je tako prejel nov boleč udarec, saj so v Batistinem moštvu igrali vsi trije "odrezani" s SP – Esteban Cambiasso, Javier Zanetti in Gabriel Milito. Bodo Argentinci končno spregledali trenerski diletantizem velike desetke? Verjetno ne ...

Buenos Aires, stadion Monumental, prijateljska tekma:

Argentina : Španija 4:1 (3:0)
Messi (10), Higuaín (13), Tevez (33), Agüero (90); F. Llorente (84)

Así llevaba nada más y nada menos que 57 encuentros consecutivos. De hecho, hay que echar mucho la vista atrás para encontrar el último partido en el que la Selección cayó habiendo disputado Marchena minutos. Concretamente hay que ir al 7 de junio de 2003, es decir, exactamente siete años y tres meses atrás.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.