Šport > Nogomet
22 ogledov

Argentinci pomirili navijače

Argentina Kolumbija Messi EPA
Zadnje kvalifikacijske tekme za SP 2018 v letu 2016 so opravili tudi južnoameriški nogometaši. Argentinci, ki jim je po zaporednih porazih že tekla voda v grlo, so se pobrali in se z zmago proti Kolumbiji povzpeli na peto mesto lestvice, kjer so zanesljivo prvi Brazilci.

Argentinci so prejšnji teden doživeli polom proti Braziliji, ko so prepričljivo izgubili. Kritike so se kar vrstile, selektorski stolček Edgarda Bauze se je že pošteno majal. Zdaj je spet nekoliko bolj mirno, za kar so poskrbeli Lionel Messi in soigralci z zanesljivo zmago proti Kolumbijcem.

Tekmece je z natančnim prostim strelom načel Messi v deseti minuti, sredi prvega polčasa je njegovo natančno podajo v zadetek spremenil Lucas Pratto, piko na i pa je v dvoboju v San Juanu postavil Angel di Maria (84.).

Zdaj so Argentinci na petem mestu, ki v Južni Ameriki prinaša dodatne kvalifikacije za uvrstitev na SP, prve štiri ekipe se bodo tja uvrstile neposredno. Za zdaj so na teh mestih Brazilija, Urugvaj, Ekvador in Čile.

Alexis lovi Salasa

Brazilci so se utrdili na prvem mestu po zmagi v gosteh proti Peruju z 2:0 (0:0), v polno sta zadela Gabriel Jesus (58.) in Renato Augusto (78.). Čile pa je s 3:1 premagal Urugvaj. Za Čilence je dvakrat v polno zadel Alexis Sanchez (60., 75.), ki je zdaj s 36 reprezentančnimi zadetki le še za enega oddaljen od rekorderja ekipe Marcela Salasa.

Spodrsljaja Kolumbije, ki je zdaj šesta na lestvici, pa ni izkoristil njej prvi zasledovalec Paragvaj; ta je namreč v Boliviji klonil z 0:1 in ostal pri 15 točkah. Ekvador je zadnjeuvrščeno Venezuelo odpravil s 3:0.

Kvalifikacije za SP 2018:

Bolivija - Paragvaj 1:0 (0:0)
Ekvador - Venezuela 3:0 (0:0)
Čile - Urugvaj 3:1 (1:1)
Argentina - Kolumbija 3:0 (2:0)
Peru - Brazilija 0:2 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.