Šport > Nogomet
15 ogledov

Argentinci prvi, Slovenci 83.

Se bo Valter Birsa takole prerekal tudi s Čilencem Pozom? (Foto: SPS) Žurnal24 main
Argentina, Brazilija in Italija so na najnovejši lestvici Mednarodne nogometne zveze še naprej na prvih treh mestih, Anglija je izpadla iz prve deseterice. Slovenija je padla na 83. mesto.

Argentina ostaja števila 1. © AFP

 
Na prvih treh mestih lestvice Mednarodne nogometne zveze ostajajo Argentina (1523 točk), kljub porazu proti Kolumbiji, Brazilija (1502) in Italija (1498), a se je prednost gavčev krepko zmanjšala. Španija se je po uvrstitvi na Euro 2008 s šestega povzpela na četrto mesto, Francija pa je nazadovala na sedmo. Češka , ki je kvalifikacije za Euro končala prva v skupini pred Nemčijo , je po novem šesta, Nizozemci še naprej drsijo navzdol in so zdaj deveti. Še bolj po lestvici pada Slovenija (403 točke), ki je po novem porazu s 76. zdrsnila na 83. mesto. Od nasprotnikov v kvalifikacijah za EURO so na lestvici nižje od Slovenije zdaj le še Luksemburžani , Belorusija je napredovala za 34 mest na 60.

 

Lestvica FIFA (23. 11. 07):

1. Argentina
2. Brazilija
3. Italija
4. Španija
5. Nemčija
6. Češka
7. Francija
8. Portugalska
9. Nizozemska
10. Hrvaška
83. Slovenija

Najuspešnejše v minulem mesecu so bile reprezentance Grčije , ki je zdaj 11., Turčije , ki je z 28. skočila na 16. mesto, Kolumbije , ki se je povzpela s 25. na 17. mesto, in Bolgarije , ki je po zmagi nad Slovenijo v Celju s 34. napredovala na 18. mesto. Anglija , ki se ji po domačem porazu proti Hrvaški ni uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo v Avstriji in Švici, je nazadovala na 12. mesto. Reprezentančni nogomet bo v središču pozornosti znova to nedeljo, ko bodo v Durbanu izžrebali kvalifikacijske skupine za kvalifikacije za SP leta 2010, ki bo v Južnoafriški republiki. Angleži najverjetneje ne bodo med nosilci skupin.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.