Šport > Nogomet
28 ogledov

Argentini priložnost za maščevanje

Čile copa america EPA
Čilska nogometna reprezentanca se je uvrstila v finale južnoameriškega prvenstva, ki letos prvič v zgodovini poteka v Združenih državah Amerike.

Drugi polfinale je trajal kar štiri ure, saj je bila tekma zaradi nevihte prekinjena. To pa ni zmedlo Čilencev, ki so že v uvodu tekme odločili zmagovalca. Čile, ki je v četrtfinalu kar s 7:0 odpravil Mehiko, je povedel v sedmi minuti, ko je soigralec Kevina Kampla pri Bayerju iz Leverkusna ustrelil iz kazenskega prostora in žogo po sredini vrat spravil v mrežo. Že štiri minute pozneje je Fuenzalida, ki igra za domači klub Universidad Catolica, podvojil prednost, ko je v mrežo spravil odbito žogo.

Čile copa america | Avtor: EPA EPA
"Dober občutek je biti spet v finalu, potem ko smo izločili nekatere težke tekmece. Začeli smo dobro, igrali agresivno in to nam je pomagalo priti do zadetkov," je po tekmi dejal Juan Antonio Pizzi, selektor Čila, ki se bo v noči na ponedeljek, tako kot lani, v finalu spet srečal z Argentinci.

Vreme krojilo potek tekme

Ob polčasu pa je nad Chicago prihrumela nevihta, zaradi katere si je moralo več desettisoč ljudi poiskati zavetje, dolgo je kazalo, da bodo morali tekmo odpovedati in preostalih 45 minut odigrati danes.

Toda po dveh urah in 25 minutah premora so se igralci vrnili na zelenico. "Težko je bilo ostati zbran vse te ure. Zgolj sediš v garderobi in čakaš," je pojasnil Pizzi. Kljub vsemu so tako njegovi varovanci kot Kolumbijci nato prikazali enega bolj vznemirljivih polčasov na turnirju.

Čile copa america | Avtor: EPA EPA
Kolumbijci so vztrajno napadali, Čile pa je iskal poti do tretjega gola, ki bi dokončno zapečatil dvoboj. Kolumbijci so dvakrat v uvodu drugega dela zahtevali enajstmetrovko, a neuspešno, zvezdnik Reala Madrida James Rodriguez pa je prevzel vlogo vodje na igrišču in dirigiral kolumbijske napade. Toda ne on ne soigralci nikakor niso znali priti do prave zadnje podaje, ki bi razorožila čilsko obrambo.

Kolumbijci z igralcem manj

Naloga je postala še težja po 57. minuti, ko je drugi rumeni karton dobil vezist Aston Ville Carlos Sanchez. Kljub temu so Kolumbijci še naprej pritiskali, a na koncu morali priznati poraz.

"To je eden tistih dni, ko se ti zdi, da si bil deležen določenega deleža nepoštenosti. Ampak naredili smo napake, ki smo jih drago plačali na začetku tekme," je povedal kolumbijski selektor Jose Pekerman, ki se je ozrl tudi na nedosojeno enajstmetrovko: "Verjeli smo, da lahko v drugem polčasu pridemo do izenačenja. Enajstmetrovka, ki je bila čista kot solza in bi lahko pomenila preobrat, nam ni bila dosojena."

V ponovitvi lanskega finala se bosta za zmago pomerila Čile in Argentina. Lani so se po streljanju 11-metrovk zmage veselili Čilenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.