Šport > Nogomet
24 ogledov

Argentinski Arsenal piše zgodovino

Arsenal Argentina prvaki EPA
Argentinski Arsenal si je v noči na ponedeljek prvič v zgodovini kluba zagotovil naslov argentinskega prvaka. Moštvo, ki nosi ime po slavnejšem bratu iz Londona, je bilo najboljše v clausuri. Med elito se vrača sloviti River Plate.

Po sinočnjem zadnjem kolu argentinskega prvenstva so v tej državi dobili novega nogometnega prvaka. Naslov si je prvič v zgodovini zagotovil klub Arsenal Sarandi, ki je v zadnjem kolu premagal moštvo Belgrano Cordoba z 1:0 in osvojil prvo mesto z dvema točkama naskoka pred zasedbo Club Atletico Tigre.

Branilec naslova Boca Juniors je končal šele na tretjem mestu. Argentina sicer vsako sezono dobi dva prvaka, saj je prvenstvo razdeljeno na dva dela, aperturo in clausuro, s po 19 tekmami. Boca je v sezoni 2011/12 dobila aperturo, Arsenal pa zdaj clausuro.

Arsenal, klub iz predmestja Buenos Airesa, je imel pred zadnjim kolom enako število točk kot Tigre, ki pa je igral le neodločeno 2:2 z Independientejem. Moštvo, ki seveda nosi ime po slavnejšem bratu iz Londona, sta leta 1957 ustanovila brata Hector in Julio Grondona. Klub v prvi ligi igra od sezone 2002, doslej največji uspeh pa je bil osvojitev pokala Sudamericana, južnoameriške različice Evropske lige, leta 2007.

Ob koncu drugoligaškega tekmovanja pa se je med najboljše ekipe v državi spet vrnil rekorder po številu naslovov, River Plate, ki je lani prvič v 110 letih obstoja padel v drugo ligo; 33-kratni prvaki Argentine bodo tako v naslednji aperturi spet igrali v elitni konkurenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.