Šport > Nogomet
14 ogledov

Aršavin: Pripravljen sem zapustiti Zenit

Andrej_Arsavin_Reuters (1) - main Žurnal24 main
Ruska "desetica" Andrej Aršavin želi zapustiti letošnje zmagovalce nogometnega pokala UEFA, Zenit iz Sankt Peterburga, in se preizkusiti v tujini.
 

Preberite še ...

Aršavin bi v Barcelono

Aršavin in Hiddink pred vsemi

Aršavin pokopal tulipane

Andrej Aršavin je novinarjem po srečanju ruske reprezentance z ruskim predsednikom Dmitrijem Medvedjevom povedal: "Želim si prestopiti v drug klub." Nato pa dodal: "Zelo težko rečem karkoli, prestop je odvisen od številnih dejavnikov. Za zdaj ni še nič konkretnega." Aršavin je po odličnih igrah na evropskem prvenstvu navduševal s svojo kreativnostjo, s katero je pomagal svoji reprezentanci do polfinala, v katerem je izgubila proti poznejšim zmagovalcem Špancem, in postal največje presenečenje letošnjega Eura.

Ruski mediji navajajo uradni vir, ki pravi, da je Barcelona prejšnji teden poslala ponudbo za Aršavina. Toda zadnji, ki je tudi navijač katalonskega nogometnega velikana, je opozoril, da ni še nič odločenega in da še ne ve, kje bo nadaljeval kariero. Tudi trener Zenita, Nizozemec Dick Advocaat , naj ne bi imel nič proti temu, da Aršavin zapusti klub. Po njegovem naj bi bil najbližje Angliji ali Španiji. Sedemindvajsetletni ruski igralec leta je izpustil prvi dve tekmi na Euru zaradi kazni, ki jo je dobil na zadnji tekmi kvalifikacij proti Andori, a je nato z odlično igro, vključno z briljantno predstavo proti Nizozemski, opozoril nase.


Kamere in fotografski objektivi so bili na minulem EP pogosto usmerjeni v Andreja Aršavina. © Reuters

 
Aršavin že vso kariero igra za Zenit , v katerem je naredil svoje prve nogometne korake, v reprezentanci pa je debitiral 17. maja leta 2002 na tekmi proti Belorusiji. Sprva je igral za drugo ekipo Zenita, leta 2000 pa se je priključil prvemu moštvu. Prvič se je predstavil v pokalu Intertoto z zmago proti ekipi Bradford City . Nato do leta 2007 ni kazal razkošnega talenta, ki ga je končno razkril v preteklih dveh letih. Zenit je popeljal do naslova ruskega prvaka, Aršavina pa so okronali za najboljšega ruskega igralca leta. V prejšnji sezoni je začel vseh 30 tekem in dosegel 10 golov ob 11 podajah.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.