Šport > Nogomet
25 ogledov

Arsenal: "Chelsea ni bil boljši"

Marouane Chamakh je imel priložnosti, a žoge ni znal poslati v gol. (Foto: Reute Žurnal24 main
Po nogometnem vikendu odmeva ... "Chelsea ni bil boljši nasprotnik," trdi trener Arsenala. "Čeprav smo Depor premagali s 6:1, še nismo najboljša ekipa na svetu," pravi José Mourinho in se spet prepira.
"Smo zelo, zelo nezadovoljni. Po štirih domačih in treh gostujočih tekmah imamo le šest točk. To je nesprejemljivo," je po novem porazu bentil trener Liverpoola, Roy Hodgson.

Vikend na tujih nogometnih zelenicah je bil v znamenju treh večnih derbijev. V Premier League je v londonskem Chelsea z 2:0 premagal Arsenal. V nemški Bundesligi je Borussia iz Dortmunda igrala kot v dobrih starih časih in Bayern iz Münchna premagala z 2:0. Derbi za Italijo med Juventusom in Interjem se je končal brez zadetkov 0:0. Izpostaviti velja še nekaj odmevnih rezultatov: Real Madrid je v španski Primere s 6:1 nadigral Deportivo, Stade Rennes je prvič po 40 letih vodilna ekipa francoske Ligue 1, Mainz je z novo zmago še naprej presenetljivo vodilna ekipa v Nemčiji, Liverpool je po novem porazu prvič po letu 1971 v območju za izpad iz prve lige.

Fernando Torres si je na tekmi Liverpoola z Blackpoolom (izgubili so jo) poškodoval stegensko mišico. V remiju Barcelone z Mallorco je poškodbo mišice staknil tudi Pedro. Ni še jasno, kako resni sta poškodbi, a zagotovo konec tedna ne bosta mogla igrati za Španijo. Nastopu se je moral odpovedati tudi Jesus Navas. Slednji so že tako ali tako brez poškodovanih Cesca Fàbregasa in Xavija.

Neučinkoviti Arsenal in dva super gola Chelseaja. Tako na kratko lahko opišemo derbi za London. "Če želimo osvojiti prvenstvo, ne smemo na tak način izgubljati tekem," se je jezil Arsene Wenger. "Chelseajevi napadalci so bili bolj odločni in to je naredilo razliko. Chelsea ni bil boljši nasprotnik in zato mi je res žal za svoje igralce. Z lahkoto smo dominirali, a gremo domov brez točk." Če mladci topničarjev niso učinkoviti, pa je toliko bolj Didier Drogba, ki jim je na 13. medsebojni tekmi dal 13 zadetek. Arsenal po sedmih kolih Premier League za vodilnim Chleseajem zaostaja že sedem točk.

José Mourinho je po visoki zmagi Reala ostal samosvoj v izjavah. "Čeprav smo Depor premagali s 6:1, še nismo najboljša ekipa na svetu. Ekipo šele gradimo. Rezultat in aplavz navijačev mi ne da misliti, da je naše delo že končano. Delo se nadaljuje. Sem povsem miren." Je z rezultatom 6:1 utišal tiste, ki so med tednom dvomili v njegove trenerske kvalitete? Ja, tudi taki se najdejo med španskimi novinarji. "Če dvomite v trenerja, ki je osvojil toliko, kot sem jaz, potem razložite, kakšne so kvalitete dobrega trenerja, da lahko dela v vaši državi. Bi torej moral osvojiti tri Lige prvakov in sedem domačih lovorik? Imam dve Ligi prvakov in šest domačih lig. Je to dovolj, da delam pri vas?"


Napadalec Newcastle Uniteda, Hatem Ben Arfa, si je po naletu De Jonga (Manchester City) zlomil levo nogo. Čaka ga operacija in dolgotrajno okrevanje.

Brez poškodovanih Arjena Robbna in Francka Ribéryja Bayern ni bil kos Dortmundu in je šele na 12. mestu nemške Bundeslige. "Priigrali smo si boljše priložnosti in zato moramo dvigniti glave in se še naprej boriti," je po porazu sklenil Mark van Bommel. Dortmund na drugi strani s šesto zmago po sedmih kolih drži drugo mesto. Na največjem italijanskem derbiju ne Inter ne Juventus ob remiju 0:0 nista navdušila. Prvi so zdaj drugi na lestvici, drugi pa s petimi točkami zaostanka za vodilnim Laziem sedmi. Trener stare dame, Luigi del Neri, je zadovoljen z napredkom: "Sredi tedna smo ustavili Man City, zdaj še Inter. To je dobro za samozavest igralcev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.