Šport > Nogomet
12 ogledov

Arsenal do devete zmage

arsenal Žurnal24 main
V najzanimivejšem srečanju 13. kola Premier League sta se Chelsea in Everton razšla brez zmagovalca (1:1). Arsenal je brez težav ugnal Reading (3:1).
 

Anglija, Premier League, 13. kolo

Sunderland : Newcastle 1:1
Derby County : West Ham 0:5
Liverpool
: Fulham 2:0
Birmingham : Aston Villa 1:2
Chelsea : Everton 1:1
Bolton : Middlesbrough 0:0
Manchester U.
: Blackburn 2:0
Tottenham
: Wigan 4:0
Portsmouth : Manchester C. 0:0
Ponedeljek, 12. november:
Reading : Arsenal 1:3

Srečanje v Londonu so bolje začeli nogometaši Chelseaja, ki so si v prvem polčasu pripravili nekaj lepih priložnosti, a sta bila ob zaključku akcij Didier Drogba in Frank Lampard premalo zbrana. Po odmoru so gostitelji terensko premoč kronali v 70. minuti, ko je po podaji Salamona Kalouja iz kota na prvi vratnici visoko skočil Drogba in povedel modre v vodstvo.

Varovanci Avrama Granta so nato nadzorovali položaj vse do 89. minute, ko se je žoga nekoliko srečno znašla v osrčju kazenskega prostora pri Timu Cahillu , ki je mojstrsko zadel za točko nogometašev iz mesta ob reki Mersey.


Didier Drogba © AFP

 

Manchester United je na domači zelenici ugnal Blackburn z 2:0. Varovanci Alexa Fergusona so goste zlomili v 2. polovici prvega polčasa, ko je dvakrat zadel Cristiano Ronaldo . Prvič je bil natančen z glavo, drugič pa je izkoristil hiter nasprotni napad Luisa Sahaja in Carlosa Teveza . Do novih treh točk je prišel tudi Liverpool, ki je na Anfield Roadu premagal Fulham (2:0). Redsi so dolgo lomili odpor gostov, saj so povedli šele v 81. minuti, ko je povratnik po poškodbi Fernando Torres ukanil vratarja Anttija Niemija . Za miren konec srečanja je z 11-metrovko v 85. minuti poskrbel Steven Gerrard . Srečanje moštev iz zgornjega dela lestvice med Portsmouthom in Manchester Cityjem se je končalo brez zadetkov.


Cristiano Ronaldo © AFP

 

Po katastrofalnem uvodu v prvenstvo se počasi prebuja tudi Tottenham , ki je z novim strategom Juandejem Ramosom na čelu odpravil Wigan kar s 4:0. Mestni tekmec Tottenhama Arsenal ni imel težav z Readingom , saj ga je na gostovanju premagal z 1:3. Varovanci Arsena Wengerja so bili napadalnejši skozi celotno srečanje in so dosegli deveto zmago v sezoni. Na lestvici še vedno vodijo. Ob tekmi manj imajo enako število točk kot Manchetser United (30). Za vodilnim dvojcem sledijo Manchester City (26), Chelsea (25) in Liverpool (24 točk ob tekmi manj).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.