Šport > Nogomet
24 ogledov

Arsenal ekspresno zavrnil Barço

Fabregas je letos enkrat zaigral tudi proti Barceloni. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Najbolj vroče ime letošnjega prestopnega roka je vsekakor nogometaš Arsenala, Cesc Fabregas, za katerega je FC Barcelona v torek poslala tudi prvo uradno ponudbo. Arsenal jo je v sredo zavrnil.
Z Ibro zadovoljni
Vodilni možje Barcelone so zagotovili, da so s predstavami napadalca Zlatana Ibrahimovića zadovoljni ter da ga želijo videti v svojih vrstah tudi v prihajajočih sezonah. Njegov relativno slab strelski izkupiček v pretekli sezoni jih ne skrbi preveč, še več, prepričani so, da njegovi najboljši časi še prihajajo.

Arsenal je zavrnil uradno ponudbo Barcelone, ki si je v svoje vrste želela španskega reprezentanta Cesca Fabregasa. V sporočilu za javnost je Arsenal zapisal: "Nimamo nobenega namena za prodajo Fabregasa, ki je izredno pomemben člen moštva in del naših načrtov za prihodnje."

"Arsenal ima s Fabregasom pogodbo do leta 2015 in pričakujemo, da bo Barcelona upoštevala naše stališče," so dodali v Arsenalu.

Spomnimo, generalni direktor FC Barcelone, Joan Oliver, je v sredo dopoldne na tiskovni konferenci uradno potrdil novico, da je katalonski ponos poslal tudi uradno pisno ponudbo za Fabregasa.

Tiskovna konferenca FC Barcelone je bila sicer sklicana zaradi predstavitve nove sponzorske pogodbe s Herbalifom, toda Joan Oliver se ni mogel izogniti vprašanjem o morebitnem prestopu prvega zvezdnika londonskega Arsenala v vrste blaugrane. "Vsi vedo, da želi Cesc svojo kariero nadaljevati v Barceloni in tudi to, da si mi želimo sodelovanja z njim. Toda v pogajanja je vpletena tudi tretja stran – Arsenal. Zato se moramo najprej dogovoriti s klubom. Uradni prestopni rok se je začel prvega junija in čeprav smo se neuradno pogovarjali že prej, smo pisno ponudbo Arsenalu poslali šele včeraj popoldne," je v sredo dopoldne razlagal generalni direktor Barçe.

O Cescovem prestopu v vrste španskega prvaka je spregovoril tudi Rafael Yuste, podpredsednik kluba: "Zelo sem optimističen in verjamem, da bo Cesc lahko kmalu podpisal za Barço. Mislim, da je jasno, da ga bodo tukaj vsi toplo sprejeli. Ne bomo storili ničesar, kar bi ogrozilo njegov prihod. Pogajanja sicer vodita Txiki Beguiristain in Raül Sanllehí."

Triindvajsetletni Fabregas, igralec sredine igrišča, je doma iz španskega kraja Vilassar de Mar. Nogometnih veščin se je začel učiti v ekipi Mataro, od leta 1997 do 2003 pa je bil član Barcelone. Španijo je nato zapustil, ko mu je bilo 16 let, ter se pridružil Arsenalu, kjer uspešno igra zadnja leta.

Najverjetneje bo v kratkem sledila nova, izboljšana ponudba Barcelone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.