Šport > Nogomet
9 ogledov

Arsenal in Manchester že naprej

Thierry Henry je dosegel prvi zadetek za Barcelono. Žurnal24 main
Angleška predstavnika Arsenal in Manchester United sta si v četrtem kolu nogometne Lige prvakov že zagotovila vstopnice za drugi krog. Preobrat Interja v Milanu, poraz Rome v Lizboni.
 

Skupina E

Lyon : Stuttgart 4:2
Barcelona : Rangers 2:0

Barcelona je z zadetkoma Thierryja Henrya v prvem in Lionela Messija v drugem delu igre zanesljivo odpravila sicer borbeni škotski Rangers in si tako po vsej verjetnosti že zagotovila nastop v drugem delu. Na stadionu Gerland so gledalci najprej videli huronski začetek srečanja in kar tri zadetke v prvih šestnajstih minutah, blestel pa je mladi Ben Arfa , ki je z dvema goloma v prvem polčasu Lyon vrnil v igro za drugo mesto v skupini. Juninho je v sodnikovem podaljšku le potrdil zmago Francozov, ki so tako še drugič zapored premagali nemške prvake.

Carlos Tevez je pri prvem zadetku bolj po naključju kot kaj drugega podal  Špancu Piqueju, drugega pa je dosegel kar sam. © Getty Images

 
 

Skupina F

Manchester U. : Dinamo K. 4:0
Sporting : Roma 2:2

Manchester United po pričakovanjih ni imel težav s kijevskim Dinamom , ki na Old Traffordu ni imel prav nobenih možnosti za presenečenje. Rdeči vragi so potrpežljivo čakali na prvi zadetek, v drugem delu pa sta Rooney in Ronaldo z mojstrskim zadetkom poskrbela za najvišjo zmago večera. V Lizboni je bil Sporting na pragu velike zmage proti Romi, ki bi Portugalce vrnila v igro za drugo mesto v skupini, načrti pa so padli v vodo v sodnikovem podaljšku, ko je Brazilec Anderson Polga žogo poslal v lastno mrežo.

 Vratolomen skok vratarja PSV iz Eindhovna Heurelia Gomesa. © Reuters

 
 

Skupina G

Inter : CSKA M. 4:2
Fenerbahče : PSV 2:0

Na San Siru je po tridesetih minutah zadišalo po velikem presenečenju, saj sta Brazilca Jo in Vagner Love ruski CSKA povedla v nepričakovano visoko vodstvo. A veselje ni trajalo dolgo – Zlatan Ibrahimović je že v naslednjem napadu hitro dosegel prvi zadetek za Inter , samo dve minuti kasneje pa je Argentinec Cambiasso poskrbel za izenačenje. V drugem polčasu sta ista igralca znova dosegla vsak po en zadetek in dvomov o zmagovalcu je bilo hitro konec. Fenerbahče je z avtogolom Marcellisa in zadetkom Senturka ugnal PSV in je na pragu svoje premierne uvrstitve v drugi krog.

Abu Diaby je bil zgolj eden od številnih mladih upov, ki so dobili priložnost v Pragi. © Getty Images

 
 

Skupina H

Steaua : Sevilla 0:2
Slavija P. : Arsenal 0:0

Sevilla je v Bukarešti upravičila vlogo favorita in ob dveh zadetkih Brazilca Renata zanesljivo osvojila tri točke, s katerimi jo zdaj do osmine finala loči le še formalnost. Londončani se v Pragi niso kaj prida naprezali, vseeno pa je bila tudi točka dovolj za ohranitev prvega mesta na lestvici.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.