Šport > Nogomet
16 ogledov

Arsenal le s težavo utišal Partizan

1/29
Žurnal24 main
Beograjski Partizan se je dobro upiral Arsenalu, ki pa je na koncu vendarle utišal poln stadion Partizana in zmagal s 3:1. Valter Birsa ob porazu Auxerra proti Real Madridu ni dobil priložnosti.

V torek so v Ligi prvakov v skupinah E, F, G in H odigrali tekme 2. kola. Auxerre Valterja Birse je v skupini G doma gostil Real Madrid, ki je zmagal z 1:0, ko je v 81. minuti zadel Angel Di Maria. Birsa je tekmo presedel na klopi. V drugi tekmi te skupine sta se Ajax in Milan razšla z remijem (1:1). Kapetan Ajaxa Luis Suarez je v 23. minuti podal za vodstvo domačih, ko je zadel El Hamdaoui. Za izenačenje pa sta bila zaslužna nekdanja zvezdnika Ajaxa, ki sta se vrnila na amsterdamsko Areno v dresu rdeče-črnih; po podaji Clarencea Seedorfa je bil uspešen Zlatan Ibrahimović v 37. minuti.

Tudi v Srbiji se je akcija začela še pred težko pričakovano tekmo med beograjskim Partizanom in londonskim Arsenalom, saj je prišlo do dveh večjih pretepov, za nameček pa je na stadionu srbskega prvaka tik pred tekmo zmanjkalo elektrike. Delegat Uefe je kljub temu dovolil začetek tekme, čeprav reflektorji niso delali na polno. A to ni zmedlo otoških nogometašev, ki so slavili zmago s 3:1. Najprej je v 15. minuti goste popeljal v vodstvo Andrej Aršavin, na odmor pa sta ekipi odšli poravnani, saj je iz enajstmetrovke zadel Cleo (33.). To pa ni bila edina enajstmetrovka na tekmi, saj je nemški sodnik Wolfgang Stark še dvakrat pokazal na belo točko; enkrat za Partizan in enkrat za Arsenal, a na obeh straneh strelca (Aršavin (57.), Cleo (84.)) nista bila uspešna. Partizan je moral od 56. minute igrati le z deseterico, saj je sodnik izključil Marka Jovanovića. Topničarji so številčno premoč kronali v 71. minuti in povedli prek Marouana Chamakha, končni izid pa je v 81. minuti z golom zapečatil Sebastien Squillaci. Do visoke zmage v gosteh pri Sportingu iz Brage je prišel Šahtjor Donjeck, ki je slavil s 3:0.

Vroče tudi v Baslu
V skupini E je bilo že pred začetkom tekme med Baslom in münchenskim Bayernom zelo vroče, saj je prišlo v centru Basla do neredov, zato je švicarska policija "na hladno" poslala kar 80 najbolj razgretih navijačev obeh moštev, eden pa je bil v izgredih huje poškodovan. Prvi so do zadetka prišli gostitelji, ki so pred 37.500 navijači v 18. minuti zadeli prek Alexandra Freija. Nato pa je "na sceno" stopil Bastian Schweinsteiger; za izenačenje je zadel v 56. minuti z bele točke, potem ko je vezist Basla Benjamin Huggel podrl Thomas Müllerja; končni izid pa je postavil z golom v 89. minuti. Zmaga Bayerna pomeni, da ostaja na vrhu lestvice s šestimi točkami iz dveh tekem; Basel je zadnji brez točk, Roma in Cluj pa imata vsak po tri točke, potem ko je italijansko moštvo v drugi tekmi te skupine z 2:1 premagalo romunskega tekmeca.

Na prvi torkovi tekmi v skupini F je moskovski Spartak na stadionu Lužniki s 3:0 odpravil debitanta v tem tekmovanju, slovaško Žilino, ki tako za zdaj ostaja še brez točke, medtem ko ima Spartak iz dveh tekem dve zmagi. Vse tri zadetke za gostitelje so prispevali brazilski nogometaši; Ari je v 31. minuti zadel z glavo po podaji iz kota, nato pa je povišal na 2:0 iz neposredne bližine. Končni izid je postavil Ibson v 86. minuti. V naslednjem krogu se bo Spartak pomeril s Chelseajem. Modri so v drugi tekmi skupine doma na Stamford Bridgeu gostili Olympique iz Marseilla in prav tako slavili prepričljivo zmago z 2:0. Oba zadetka sta padla že v prvem polčasu; najprej je bil natančen John Terry v 7. minuti, na 2:0 pa je povišal Nicolas Anelka iz sporne enajstmetrovke v 28. minuti. V drugem polčasu gostitelji niso pokazali veliko, a so kljub temu še dvakrat zadeli vratnico (Alex in Michael Essien). Chelsea ima šest točk na vrhu skupine, prav tako Spartak. Marseille in Žilina sta še brez točke.

Liga prvakov, drugo kolo:


Skupina E:

Basel : Bayern München 1:2 (1:0)
Frei (18) Schweinsteiger (56/11-m, 89)

Roma : CFR Cluj 2:1 (0:0)
Mexes (69), Borriello (71); Rada (78)

Lestvica: 1. Bayern München 6 točk, 2. Cluj 3, 3. Roma 3, 4. Basel 0

Skupina F:

Spartak Moskav : Žilina 3:0 (1:0)
Ari (34, 61), Ibson (89)

Chelsea : Marseille 2:0 (2:0)
Terry (7), Anelka (28/11-m)

Lestvica: 1. Chelsea 6 točk, 2. Spartak Moskva 6, 3. Olympique Marseille 0, 4. Žilina 0

Skupina G:

Auxerre : Real Madrid 0:1 (0:0)
Di Maria (81)
Valter Birsa (Auxerre) je srečanje spremljal s klopi in ni dobil priložnosti za igro.

Ajax : Milan 1:1 (1:1)
El Hamdaoui (23); Ibrahimović (37)

Lestvica: 1. Real Madrid 6 točk, 2. Milan 4, 3. Ajax 1, 4. Auxerre 0

Skupina H:

Partizan : Arsenal 1:3 (1:1)
Cleo (33/11-m); Aršavin (15), Chamakh (71), Squillaci (82)
RK: Jovanović (56/Partizan)
Aršavin (Arsenal) je v 57. minuti zgrešil enajstmetrovko, Cleo (Partizan) pa v 84.

Braga : Šahtar 0:3 (0:0)
Luiz Adriano (56, 72), Douglas Costa (92)

Lestvica:
1. Arsenal 6 točk, 2. Šahtjor Donjeck 6, 3. Partizan 0, 4. Braga 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.