Šport > Nogomet
13 ogledov

Arsenal močno oslabljen v začetku 2014

Ramsey Arteta Crystal Palace Arsenal Premier League Mertesacker Özil EPA
V še hujšem ritmu kot smučarji skakalci na novoletni turneji s tekmovanjem v Premier League nadaljujejo nogometaši najmočnejših otoških klubov. Že na novega leta dan novi pomembni obračuni.

Vodilni Arsenal bo na hudi preizkušnji proti Cardiff Cityju, ki je še vedno brez trenerja po odhodu Malkyja Mackaya, a je trener topničarjev Arsène Wenger na torkovi novinarski konferenci potrdil, da bo moral ekipo sestaviti brez vezistov Mesuta Özila in Aarona Ramseyja, branilca Kierana Gibbsa in napadalca Olivierja Girouda.

Londončani gredo v prvo tekmo leta 2014 kot vodilno moštvo Premier League, kjer imajo na vrhu lestvice točko naskoka pred Manchester Cityjem, na kar je francoski trener še posebej ponosen.

"Trend želimo prenesti v leto 2014"

"To ni lovorika, toda kaže na našo stalnost in trend te ekipe," je novinarjem povedal na torkovi novinarski konferenci. "Če ti uspe ta trend ohraniti od 1. januarja do 31. decembra, to pomeni, da greš navzgor. Ta trend želimo prenesti v leto 2014 in tako bomo imeli izjemno bitko za naslov v Premier League. Leta 2013 smo pokazali stalnost, in to daje veliko zaupanja ekipi. To moštvo ima neverjeten odnos in zame kot trenerja je privilegij, da ga lahko vodim, ker so dobra skupina igralcev na zelenici, tudi zunaj nje pa imajo imeniten odnos."

O Özilovi poškodbi rame Wenger ni imel informacij, je pa potrdil, da bo brez Ramseyja zaradi poškodbe stegenske mišice še tri tedne. Oba sta izpustila že zadnjo zmago pri Newcastle Unitedu (1:0), ko je zmagoviti gol zabil še en "ranjenec" Giroud, ki ga muči načet gleženj. Vprašljiva je še cela kopica nogometašev – Nacho Monreal, Thomas Vermaelen, Tomáš Rosický, Jack Wilshere in Theo Walcott.

Kapetan proti kapetanu: Gerrard že proti Korenu?

Medtem v Liverpoolu – kapetan Steven Gerrard je blizu povratka in bi lahko dobil priložnost že ob gostovanju navdušujočega Hull Cityja, ki ga bo na Anfield kot kapetan in nazadnje strelec dveh golov na ligaški tekmi s Fulhamom popeljal Koršec Robert Koren, je zatrdil trener rdečih Brendan Rodgers. Gerrard je bil odsoten vse od 7. decembra.

"Steven spet trenira, videli bomo, kako bo za Hull. To bomo ocenili v naslednjih 24 urah," je v ponedeljek dejal Rodgers, ki se pobira po porazu na derbiju s Chelseajem (1:2), ob katerem je izgubil še vezista Joeja Allena in branilca Mamadouja Sakhoja.

"Henderson je pravi vojak"

"Joe bo verjetno izven pogona nekaj tednov z nategnenim aduktorjem. Sakho, sicer še čakamo na potrditev, toda zdi se, da gre za poškodbo prepone. Glen Johnson je šel prav tako iz igre, a to je bila taktična poteza, ni šlo za poškodbo. Jordan Henderson je v redu. Danes ga čaka prvi dan regeneracije. Še vedno ga boli, ampak je pravi rojak in moral bi biti pripravljen," je nadaljeval Rodgers, ki je po prevzemu vrha lestvice brez golov prvega strelca Luisa Suáreza z L'Poolom padel "šele" na peto mesto, šest točk za vodilnimi topničarji.

Škrtel Terry Chelsea Liverpool  | Avtor: Reuters Reuters
Severnoirski trener si je še zaželel, da bo že 12. januarja proti Stoke Cityju lahko računal na povratek napadalca Daniela Sturridga in branilcev Joséja Enriqueja ter Jona Flanagana.

Spurs brez kompleksov na noge Man. Uniteda

Novi član Tottenhama Christian Eriksen je pred gostovanjem pri Manchester Unitedu spregovoril o napadalni filozofiji trenerja Tima Sherwooda, ki je uspel stabilizirati popotresni šok po menjavi Andréja Villasa-Boasa in z odkritim pristopom na svojo stran pridobiti navijače na White Hart Lanu z dvema zmagama in remijem na treh ligaških tekmah.

Hitro je začela delovati tudi nova napadalna naveza Emmanuel Adebayor-Roberto Soldado in številka golov je poskočila na sedem na zadnjih treh tekmah, potem ko so Spursi pod Villasom-Boasom zmogli zgolj 15 zadetkov na 16 obračunih.

Duh Ajaxa spet straši po Old Traffordu

"Menim, da bi morali pri Unitedu igrati tako, kot smo igrali proti Stoku," je dejal Eriksen, nekdanji vezist Ajaxa, ki je lani na tekmi Evropske lige šokiral rdeče vrage, tokrat pa lahko s soigralci ponovi lanski podvig Spursov, ki so še z Garethom Balom na Old Traffordu slavili prvič po letu 1989. Prvi zvezdnik kluba Wayne Rooney bo do konca vprašljiv za sredino tekmo, Robina van Persieja gotovo ne bo.

"Moramo igrati svobodno. Dobili bomo nekaj prostora in morali bomo izkoristiti svoje priložnosti. Seveda je United boljša ekipa od Stoka, povsem jih spoštujemo, toda menim, da lahko na tej tekmi nekaj dobimo. Trener nam je rekel, da naj igramo bolj svobodno. To smo videli na tekmah, ki jih je vodil on. Rekel je, da se je zdelo, kot da nas je bilo prej malce strah. Rekel nam je, da nas ne sme biti in da moramo le igrati, da bi videli, da smo dobri. Če si upamo, potem imamo zares dobro ekipo in prihajamo do res dobrih priložnosti. Tako moramo igrati. Če greš tja (na Old Trafford, op. a.), se moraš bati le igralcev. Igralce in vse ostalo, na to kar pozabi."

Wilkins bo pomagal Meulensteenu

Fulham, ki ga je na zadnji ligaški tekmi tako zelo osmešil Korenov Hull (0:6), je kot pomočnika trenerja Reneja Meulensteena najel nekdanjega stratega kluba Raya Wilkinsa. Meulensteen sam je v klub prišel kot pomoč kasneje odstavljenemu Martinu Jolu, zdaj pa bo dobil novo "desno roko" v nekdanjem vezistu angleške reprezentance, Manchester Uniteda, Chelseaja in AC Milana, ki je Fulham vodil v sezoni 1997/98, ko je bil še v tretji ligi.

"Zelo sem zadovoljen, da sta predsednik in izvršni direktor spet podprla mojo željo po bolj izkušeni podpori v strokovnem štabu," je po objavi novice dejal Meulensteen, nekdanji pomočnik Sira Alexa Fergusona in nekajdnevni trener Anžija iz Mahačkale. Šele 18. Fulham bo na izjemno pomembnem londonskem derbiju v sredo gostil West Ham United.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.