Šport > Nogomet
8 ogledov

Arsenal padel v dveh minutah

arsenal gol thomas vermaelen
1/8
EPA
Arsenal je na domačem travniku doživel presenetljivi poraz z Wiganom, ki je topničarje potopil z zaporednima goloma v sedmi in osmi minuti. Na vrhu razlika med Manchestroma ostaja nespremenjena.

Angleški reprezentant Ashley Young je s hitrim padcem v kazenskem prostoru Astona Ville poskrbel, da je Manchester United dobil zgodnjo enajstmetrovko, ki jo je na Old Traffordu brezhibno izkoristil Wayne Rooney, rdeči vragi pa so delo proti Villi dokončali že v drugem polčasu, ko je komično obrambo gostov kaznoval še Danny Welbeck. Pred velikim mestnim derbijem, ki United na stadionu Etihad čaka 30. aprila, razlika na vrhu ostaja pet točk.

Young je kljub temu, da se ni vpisal med strelce, spet poskrbel za to, da bo še nekaj dni glavna tekma pogovorov na Otoku. Vezist Uniteda je namreč sporno enajstmetrovko svojemu klubu priboril že na zadnji domači tekmi proti Queens Park Rangers, tokrat pa je že po nekaj minutah igre namerno iskal kontakt z nogo Villinega nogometaša Ciarana Clarka, čemur je sodnik Mark Halsey vse prehitro nasedel, Rooney pa je z bele točke zadel za 1:0.

"Young največji goljuf v ligi"

United je sicer povsem prevladoval in le razpoloženi vratar Shay Given je z nekaj čudežnimi posredovanji držal minimalen zaostanek, a ga je Welbeck po zaslugi branilcev Jamesa Collinsa in Nathana Bakerja, ki nista razčistila rutinske podaje po tleh, iz neposredne bližine premagal za odločilna dva gola prednosti. Tik pred odhodom na klop je Rooney po odlični dvojni podaji z Antoniem Valencio zabil še svoj drugi gol popoldneva, po več mesecih odsotnosti pa ga je zamenjal pozabljeni Bolgar Dimitar Berbatov.

Enajstmetrovka iz sedme minute je na medmrežju kljub vsemu povsem zasenčila lahko zmago Uniteda, svoje razočaranje nad potezo angleškega reprezentanta pa so izrazili tudi nekateri njegovi stanovski kolegi. "Ashley Young je absolutna SRAMOTA. On je največji goljuf v ligi. Reči, ki jih počne, so smešne," je na Twitterju ostro zapisal Newcastlov branilec Ryan Taylor.

Hat-trick Téveza, dvojček Agüera za -2

Cárlos Tévez je ob argentinsko obarvani zmagi Manchestra Cityja na gostovanju pri Norwich Cityju zabil hat-trick, dva gola pa je dodal še njegov rojak Sergio Agüero, s čimer so sinjemodri ohranili sicer resda minimalne upe po naslovu prvaka.

Tévez, še pred meseci "odpadnik", je bil glavni akter tekme na Carrow Roadu, kjer je po povratku v ekipo začel šele svojo drugo tekmo. Argentinec je za vodstvo zadel po izjemnem strelu z roba kazenskega prostora, ki je v 18. minuti presenetil vratarja Johna Ruddyja, Tévez pa je za 2:0 mojstrsko (s peto) zaposlil še rojaka Agüera.

Tévez in Agüero sta svoj strelski šov nadaljevala v drugem polčasu, ko sta zadela v razmaku dveh minut, Tévez pa je za hat-trick zadel v prazno mrežo deset minut pred koncem tekme. Na las se je hat-tricku približal tudi Agüero, a je v sodnikovem podaljšku zadel le okvir vrat, Adam Johnson pa je za šestico poskrbel že nekaj trenutkov kasneje.

Nedelja v znamenju spomina na tragedijo

V nedeljo mineva 23 let od ene največjih nogometnih tragedij v zgodovini tega športa, ko je na stadionu Hillsborough v Sheffieldu življenje izgubilo 96 navijačev Liverpoola. Spominske slovesnosti na stadionu Anfield in liverpoolski mestni hiši se bo udeležila množica ljudi, med katerimi so mnogi na tisti usodni nedeljski dan izgubili prijatelje, znance in tudi sorodnike. Ob 15.06 po lokalnem času, ki zaznamuje čas tragičnega dogodka 15. aprila 1989, bodo zvonovi mestne hiše zazvonili 96-krat, po enkrat za vsakega umrlega.

Angleška liga, 34. kolo:

Norwich City : Manchester City 1:6 (0:2)
Surman (52); Tévez (18, 73, 80), Agüero (27, 75), Johnson (90)

Sunderland : Wolverhampton Wanderers 0:0

Swansea City : Blackburn Rovers 3:0 (2:0)
Sigurdsson (27), Dyer (43), Dann (64/a.g.)

West Bromwich Albion : Queens Park Rangers 1:0 (1:0)
Dorrans (22)

Manchester United : Aston Villa 4:0 (2:0)
Rooney (7/11-m, 74), Welbeck (44), Nani (90)

Arsenal : Wigan Athletic 1:2 (1:2)
Vermaelen (21); Di Santo (7), Gómez (8)

Komentarjev 2
  • JackD 00:47 17.april 2012.

    11 m da je bila zaslužena? Lepo te prosim!! Young je očitno iskal kontakt. Branilec je želel stopiti stran, Young pa je z nogo stopil za njega in ga nalašč zapel. Če je bilo tukaj kaj zasluženega je bil to ...prikaži več rumen karton za nešportno vedenje Youngu!

  • limonca123 19:58 15.april 2012.

    Žurnal, da vas ni sram dati tak naslov članka! Manchester United si je zaslužil zmago in ni potrebno poudarjati 11m, ki pa JE bila zaslužena!