Šport > Nogomet
14 ogledov

Arsenal po nakupih k Realu

esteban granero real EPA
Danes zvečer se bo nadaljevala nogometna Liga prvakov. Arsenal, ki se mu cedijo sline ob misli na Realovega vezista, gosti Marseille. Znova bo veliko oči uprtih v skupino H, kjer Milan gostuje pri BATE iz Borisova, Barcelona pa odhaja na Češko k Viktorii iz Plzna.

Arsenal, vodilno moštvo skupine F, ki ga v 4. kolu Lige prvakov čaka obračun z Marseillom, se je podal po nakupih. Minuli teden je njegovo vodstvo zavilo kar v Madrid na pogajanja z vodstvom Reala glede prestopa 24-letnega (napadalnega) vezista Estebana Granera, ki si ga Arsene Wenger – ta bo moral brez Jacka Wilsheraa preživeti štiri mesece – želi videti v svojem moštvu v okviru zimskega prestopnega roka, poroča goal.com.

Real naj bi postavil ceno sedem milijonov evrov, a topničarji upajo na popust. Graneru so bili sicer trenutki pri belem baletu na igrišču odmerjeni dokaj skopo, saj je le dvakrat vstopil kot rezerva in dobil skupaj sedem minut.

Piqué: "Tri točke bi bile zelo pomembne"

Po eni strani skrajno nezanimiva skupina H Lige prvakov nam tokrat ponuja na prvi pogled dve že vnaprej odločeni srečanji. Vse kaj drugega kot zmagi Milana in Barcelone bi pomenilo presenečenje največjih razsežnosti. Beloruski BATE in češka Viktoria sta v tej skupina pač popolna "outsiderja" in sta bila že pred začetkom obsojena na medsebojni boj za tretje mesto in iskanje vstopnice za nadaljevanje evropske sezone v Evropski ligi.

Ne glede na očitno razliko v kvaliteti pa je Gerard Piqué pred gostovanjem zvezdniške zasedbe Barcelone na Češkem spodbudil svoje soigralce, da se v Katalonijo vrnejo s polnim izkupičkom. Barça je Vitkorio na Camp Nou ugnala z 2:0, z novo zmago pa bi naredila že velik korak k uvrstitvi v izločilne boje. "Zelo pomembno bo, da osvojimo tri točke. Imamo enako število točk kot Milan. Kar čim hitreje moramo poskušati priti do mesta v izločilnih bojih, da se nato lahko osredotočimo na La Ligo in kraljevi pokal," je pred obračunom dejal Piqué.

Robustni branilec je imel v preteklih dneh veliko težav s poškodbo tetive, ki pa naj bi bila že preteklost. Kljub temu mesta v prvi postavi nima zagotovljenega, a je 24-letnik prepričan, da je pripravljen na igro od prve minute, če bi tako zahteval Pep Guardiola: "Zadnji tedni so bili zelo težki, saj si nihče ne želi, da bi se poškodoval dvakrat zapored, toda verjamem, da lahko odigram celotno srečanje, če bo trener tako želel."

Pot je še dolga

Piqué se je dotaknil tudi španskega prvenstva, kjer po prvem porazu senzacionalnega Levanteja vodi Real s točko prednosti pred Barcelono. "Če Madrid vodi in je na vrhu lestvice, je tam zato, ker so nekatere stvari naredili nekoliko boljše od nas," je dejal Piqué in dodal, da se do konca sezone lahko še marsikaj spremeni: "To je le ena točka in pred nami je še dolga pot. Bolje je biti na vrhu, a prišli bodo tudi trenutki, v katerih bodo lahko točke izgubili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.