Šport > Nogomet
66 ogledov

Arsenal podaljšal nepremagljivi niz

aaron ramsey EPA
Arsenal je v 32. kolu angleškega prvenstva na gostovanju premagal Burnley (1:0) in si z osmo zaporedno zmago zagotovil drugo mesto na ligaški lestvici, na glede na razplet derbija v Manchestru.

Pri Arsenalu se je na klop vrnil Wojciech Szczęsny, v prvi postavi pa sta nastopila kar dva ''jubilanta'' 150-ti nastop v ligi za Aarona Ramseya in 100-ti za Santija Cazorlo

Gostje so povedli v 12. minuti, ko je najprej na levi strani poskusil Mesut Özil, vratar Tom Heaton je strel ubranil, žoga se je najprej odbila do Sancheza, ki je nastreljal branilca, v nadaljevanju pa je Aaron Ramsey neubranljivo žogo zabil v mrežo domačih.

Topničarji so skozi celotno srečanje nadzirali potek igre in brez večjih težav držali žogo v svoji posesti. Arsenal je prišel do osme zaporedne zmage in ostaja na drugem mestu, za vodilnim Chelseajem zaostaja za štiri točke, a imajo modri iz Londona dve tekmi manj. Burnley ostaja na 19. mestu s 26 točkami, za 17. uvrščenim Hull Cityjem zaostajajo za 2 točki, tako da bo boj za obstanek še zelo vroč.

Angleška liga, 32. kolo:

Burnley : Arsenal 0:1 (0:1)
Ramsey (12)

Swansea City : Everton 1:1 (0:1)
Southampton : Hully City 2:0 (0.0)
Sunderland : Crystal Palace 1:4 (0:0)
Tottenham Hotspur : Aston Villa 0:1 (0:1)
West Bromwich : Leicester City 2:3 (2:1)
West Ham : Stoke City 1:1 (1:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.