Šport > Nogomet
353 ogledov

Arsenal s težkega gostovanja odnesel celo kožo in še upa na naslov

Arsenal - Newcastle Profimedia
Nogometaši Arsenala so v 35. krogu angleškega prvenstva preživeli težko gostovanje v Newcastlu in se še lahko nadejajo naslovu prvaka. Topničarji so srake ugnali z 2:0 in imajo tri kroge pred koncem ob tekmi več točko zaostanka za vodilnim Manchester Cityjem.

Londončane je v vodstvo v 14. minuti popeljal Martin Odegaard, v 71. minuti je avtogol dosegel Fabian Schar.

Newcastle je s porazom v nevarnost spravil tretje mesto, a ga zvečer ni uspel prehiteti Manchester United, ki je na gostovanju v Londonu ostal praznih rok: z 1:0 ga je premagal West Ham.

Za petami obema pa je tudi Liverpool, ki s serijo odličnih rezultatov za Newcastlom zaostaja le še tri točke, za rdečimi vragi pa vsega točko, ima pa tekmo več od obeh omenjenih moštev.

V zadnjih treh krogih bo boj za uvrstitev v ligo prvakov, v katero vodijo prva štiri mesta, očitno še zanimiv. Teoretično se lahko vanj vključita tudi Tottenham in Brighton. Na vrhu razpredelnice je Manchester City z 82 točkami, Arsenal jih ima 81 (s tekmo več).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.