Šport > Nogomet
14 ogledov

Arsenalovih pet minut za skalp Barçe!

Robin van Persie je najprej izenačil, zmago pa je Arsenalu zagotovil Aršavin. (F
1/29
Žurnal24 main
Na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov je Arsenal premagal Barcelono s preobratom v drugem polčasu (2:1). Zmagoviti gol je prispeval Andrej Aršavin. Šahtar na Olimpicu presenetil Romo (3:2).
Poglejte si galerijo iz Londona in Rima. Kliknite TUKAJ!

Z golom rezervista Andreja Aršavina je Arsenal zaokrožil petminutni preobrat proti Barceloni in v osmini finala Lige prvakov ostal še kako v igri za napredovanje. Gostje so prek Davida Ville povedli in zapravljali priložnosti skozi večji del nadaljevanja, nato pa je Robin van Persie iz "mrtvega kota" premagal Victorja Valdésa in začel povratek topničarjev, ki ga je pet minut kasneje po hitrem protinapadu zaključil Aršavin.

Domači so podjetno odprli srečanje in Van Persie je že po šetih minutah zapravil prvo veliko priložnost, ko ga je Francesc Fábregas našel z lepo žogo preko branilcev, Nizozemec pa je z volejem streljal točno v Valdésa. Katalonci so se prebudili šele po petnajstih minutah, in to kako - Lionel Messi je stekel sam pred izjemnega vratarja Wojciecha Szczesnyja, ga položil na tla, a streljal mimo gola. Ko je protinapad na drugi strani čez nekaj minut zapravil Fábregas je že iz naslednje akcije zadela Barcelona. Messi je v prostoru našel Villo, ki Poljaku v vratih Arsenala ni oprostil. 1:0. Izjemen polčas nogometa bi Barcelona lahko in tudi je kronala z golom Messija za 2:0, ki pa je bil sumljivo razveljavljen zaradi domnevnega prepovedanega položaja.

Spet brez gola Lionela Messija v Angliji
Tudi na sedmi tekmi v Angliji je Lionel Messi ostal brez zadetka. Argentinec v vsej svoji karieri, za klub ali državo, ni še nikoli zatresel angleške mreže na gostovanjih .

Tudi začetek drugega polčasa je Arsenal začel veliko bolje, a pravih priložnosti dolgo časa ni bilo. Pedro Rodríguez je nato v 57. minuti pobegnil Arsenalovi obrambi, a predolgo okleval in nato iskal enajstmetrovko, Messi pa je nekaj minut kasneje zapravil še svojo četrto in peto veliko priložnost pred Szczesnyjem. Čakali smo na kazen in ta je prišla tudi s pomočjo Barceloninega vratarja Valdésa, ki je strel Van Persieja v 78. minuti spustil ob svoji bližnji vratnici. Topničarji so leteli, Samir Nasri je pet minut kasneje potegnil v protinapad in žogo idealno odložil rezervistu Aršavinu, ki jo je mirno poslal v mrežo za končnih 2:1. Prav Aršavin bi na koncu lahko postal tragični junak, saj je v enem zadnjih napadov Barcelone igral z roko, a sodniki niso reagirali. Gerard Piqué bo moral zaradi rumenega kartona v drugem polčasu izpustiti povratno tekmo na Camp Nouu, a naj bi bil poškodovani kapetan Carles Puyol do takrat že nared za povratek.

Rudarji "rudarili" po Olimpicu, konec za Ranierija?
Debitanti osmine finala Lige prvakov, ukrajinski Šahtar Doneck, so z goli svojih treh Brazilcev sredi Rima presenetili Romo in bržkone odstavili nepriljubljenega trenerja Claudija Ranierija. Na Olimpicu so Jadson, Douglas Costa in Luiz Adriano trikrat zadeli že v prvem polčasu, sveži Ukrajinci, za katere je bila to prva uradna tekma od začetka decembra, so v italijanskem glavnem mestu leteli. Simone Perrotta je sinove volkulje sicer povedel v vodstvo, na koncu pa jim je moral pred povratno tekmo upanje reševati Jeremy Menez. Žvižgi s tribun so bili neizogibni, kaj lahko pa je bila to tudi zadnja tekma za trenerja Ranierija.

Vrhunce obeh tekem si lahko pogledate pri naših dobrih prijateljih 101greatgoals.com. Arsenal-Barça in Roma-Šahtar sta le en klik stran!

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi:

Arsenal : FC Barcelona 2:1 (0:1)
Van Persie (78), Aršavin (83); Villa (26)

AS Roma : Šahtar Doneck 2:3 (1:3)
Perrotta (28), Menez (61); Jadson (29), Douglas Costa (36), Luiz Adriano (41)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.